[Žinios trumpai] Josepas Borrellis apie Ukrainą - „Viskas bus išspręsta per ateinančias 15 dienų“  ()

Vyriausiasis Europos Sąjungos įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai Josepas Borrellis mano, kad Ukrainos pasipriešinimas Rusijos invazijai formuoja viso regiono istoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdamas Ispanijos televizijos kanalui TVE Josepas Borrellis pakartojo, kad Vakarų karinė pagalba Ukrainai yra labai svarbi ir tęsis toliau. Jis pabrėžė ateinančių dienų svarbą Rusijos-Ukrainos konflikte, tvirtindamas, kad ukrainiečių pasipriešinimas įeis į istoriją.

Įdomu tai, kad Borrellio nuomone Ukrainoje „viskas bus išspręsta per ateinančias 15 dienų“. Taip politikas pabrėžė ateinančių savaičių svarbą. Tai nereiškia, kad po poros savaičių Ukraina neabejotinai nugalės. Tiesiog tos 15 dienų pateiks labai daug atsakymų apie Ukrainą, Rusiją ir regiono ateitį.

Ukrainos Prezidentūros patarėjas Oleksijus Arestovičius turi panašią nuomonę. Jis prognozuoja, kad visiškų karo veiksmų nutraukimo Ukrainoje reikėtų tikėtis po 2-3 savaičių. Sėkmingos ukrainiečių kontratakos gali ne tik išlaisvinti teritorijas, bet ir pakeisti Ukrainos-Rusijos derybų pobūdį.

(33)
(2)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: