[Žinios trumpai] JAV ekspertas: Vakaruose niekas dar nesuvokia, kokia iš tikro galinga ir motyvuota Ukrainos kariuomenė  (6)

Karo ekspertai ignoruoja Ukrainos kariuomenės nuo 2014 metų padarytą pažangą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-25 [Žinios trumpai] JAV ekspertas: Vakaruose niekas dar nesuvokia, kokia iš tikro galinga ir motyvuota Ukrainos kariuomenė  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Analitikai ir apžvalgininkai nelinkę teigti, kad Rusijos invazija į Ukrainą galutinai užblokuota, o karas atsidūrė aklavietėje. Greičiausiai tiesa ta, kad ukrainiečiai laimi, bet rusai savo tikslų neatsisako.

Apie tai savo straipsnyje rašo Eliotas A. Cohenas, „The Atlantic“ autorius.

Jis priminė, kad karo pradžioje ekspertai tikėjosi ankstyvos ir lemiamos rusų pergalės. Vėliau paskelbė, kad rusų kariai iš savo klaidų padarys išvadas ir persigrupuos. Dabar jie linksta prie požiūrio, kad viskas dar gali pasikeisti, kad skaičiai vis dar palankūs Rusijai. Tačiau Cohenas įsitikinęs, kad šios analitikų prognozės žlugs.

Anot jo, karo ekspertai ignoruoja Ukrainos kariuomenės nuo 2014 metų padarytą pažangą, ypač dėl JAV, Didžiosios Britanijos ir Kanados paramos. Autorius pastebi, kad dabar Ukrainos ginkluotosios pajėgos demonstruoja ne tik motyvaciją ir gebėjimus, bet ir taktinius įgūdžius.

Kaip rašoma straipsnyje, karas Ukrainoje atkreipė dėmesį į žmogiškąjį faktorių. Rusijos seržantų korpusas yra silpnas ir korumpuotas, o tai veda į pralaimėjimą.

 

Autorius atkreipia dėmesį į karinę pagalbą Ukrainai – kasdien gaunama tūkstančiai vienetų modernios ginkluotės.

„Nėra jokių viešai prieinamų įrodymų, kad rusai galėtų persigrupuoti ir papildyti atsargas dideliu mastu; yra daug įrodymų, kad jie ir toliau pralaiminės. Deja, Rusijos kariuomenė bombarduos miestus ir žudys civilius“, – apibendrino Cohenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: