[Žinios trumpai] JAV įvertino dabartinę Rusijos karinę galią ir kiek turi problemų  ()

Pentagonas pažymėjo, kad okupantai turi daug problemų, taip pat ir su logistika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė Ukrainoje patyrė didelių personalo ir įrangos nuostolių. Okupantų kovinė galia nukrito žemiau 90 %, palyginti su viso masto puolimo pradžia.

Apie tai rašo „The Guardian“.

Pastebima, kad Rusijos kariai patiria didelių nuostolių, tačiau Rusija vis dar turi išteklių. JAV apskaičiavo, kad Kremlius prieš invaziją aplink Ukrainą sutelkė daugiau nei 150 000 karių, taip pat lėktuvų, artilerijos, tankų ir kitos ugnies jėgos.

„Skaičiuojame, kad Rusijos kovinė galia yra kiek mažesnė nei 90 %. Jie daug praranda, bet nuo rudens pradžios taip pat sukaupė daug pajėgų“, – sakė JAV Gynybos departamento pareigūnas.

Tuo pat metu jis teigė, kad Rusijos kariuomenė turi žemą moralę, vadovavimo ir kontrolės problemų, šauktinių pasipriešinimo ir problemų dėl veržimosi į Kijevą.

„Jie yra apie 30 kilometrų į rytus nuo Kijevo, kur buvo praėjusią savaitę. Mes ir toliau vertiname, kad rusai turi moralinių problemų įvairiuose lygiuose ir skirtingose ​​vietose... Jie nesitikėjo tokio pasipriešinimo. Kai kuriems iš jų (šauktiniams - red.) nesakė, ką jie iš tikrųjų ketina veikti Ukrainos viduje. Turiu omenyje, kad tai vis tiek buvo šauktinių kariuomenė. Taigi, tai yra labai jauni žmonės kurie neturi daug patirties su karais ir, kaip matote, visi šie veiksniai susijungia, o tai turi įtakos jų moralei.

 

Be to, Rusijos kariuomenė kenčia nuo logistinių problemų.

„Manome, kad jie turi vadovavimo ir kontrolės problemų ne tik ryšių srityje. Turiu galvoje, kad jie tiesiog nebuvo pilnai pasiruošę tokio intensyvumo operacijoms tokį ilgą laiką tiek daug skirtingų atakų“, – aiškino Pentagonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(29)
(3)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: