[Žinios trumpai] Įtariama, kad FSB ir Ukrainos oligarchas organizavo svastikų piešimą Charkove  ()

Pavelas Fuksas yra Ukrainos oligarchas, tačiau didžioji jo verslų dalis yra Rusijoje. Jis turėjo ir Rusijos pilietybę, tačiau 2019 metais teigė, kad padarė viską, kad jos atsisakytų. Dabar įtariama, kad Fuksas prieš invaziją mokėjo vandalams, kad šie Charkove pieštų svastikas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „Rolling Stone“. Tarp šaltinių cituojama ir JAV žvalgyba. Fuksas šiuos kaltinimus jau spėjo paneigti, tačiau įtarimai yra labai rimti.

Kalbama, kad Rusijos FSB organizavo šią kampaniją kartu su Fuksu. Buvo siekiama Charkove nupiešti daug matomų svastikų, o tada jas filmuoti ir fotografuoti ir pateikti šią medžiagą kaip įrodymą Rusijos visuomenei, kad Ukrainoje veikia neonacių grupuotės. Fuksas per susijusius asmenis vandalams mokėjo nuo 500 iki 1500 dolerių.

Fuksas teigia, kad kažkas bando pasinaudoti Charkovo tragedija ir jį diskredituoti. Milijonieriaus nuomone, tai - nusikaltimas.

 

Nors didelę savo turtų dalį Fuksas tikrai susikrovė Rusijoje, šioje šalyje jis nebuvo nuo 2015 metų. Tuomet jis teigė, kad visus savo verslus Rusijoje pardavė 2011-2012 metais. 2018 metais Fuksas buvo įtrauktas į Rusijos sankcijų sąrašą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: