[Žinios trumpai] Ukrainiečių IT specialistai sumalė į miltus rusų hakerius: pastarieji rado, kas dėl to kaltas  ()

Rusijos propaganda pradėjo skleisti klastotę apie JAV ir NATO kibernetinių ekspertų darbą Ukrainoje. Tokiu būdu Rusijos Federacijoje jie teisinasi dėl nesėkmių skaitmeniniame fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atitinkama informacija savo „Telegram“ kanale pasidalino Ukrainos valstybinė specialiųjų ryšių ir informacijos apsaugos tarnyba.

Siekdami paaiškinti savo nesėkmes, V. Putino propagandistai ėmė kalbėti apie JAV ir NATO ekspertų karą prieš Rusiją skaitmeninėje erdvėje. Iš tikrųjų Ukrainos sėkmė kibernetinėje srityje yra vietinių IT specialistų nuopelnas.

Ukraina bendradarbiauja su partneriais gynybos skaitmeninėje aplinkoje.

„Mūsų bendradarbiavimas su tarptautiniais partneriais yra dvipusis ryšys. Mes teikiame tarptautinei kibernetinei bendruomenei naujausius duomenis ir informaciją apie Rusijos operacijas, be to, mes esame fronto linija, ginanti Europą ir NATO nuo Rusijos įsilaužėlių“, – sakė Valstybinės specialiosios komunikacijos tarnybos viršininko pavaduotojas Viktoras Žora.

Tarptautinė programišių grupė „Anonymous“ taip pat sėkmingai kovoja su Rusija skaitmeniniame fronte. Neseniai ji įsilaužė į Rusijos Federacijos centrinio banko svetainę ir nutekino 28 GB informacijos apie visas operacijas. Tai vienas didžiausių banko duomenų nutekėjimų istorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()