[Žinios trumpai] Ukrainos karo ekspertai paaiškina, kas pasikeis, jei į Ukrainą įsiverš Baltarusijos kariuomenė  (2)

Ukrainos generalinis štabas neatmeta Baltarusijos karių puolimo galimybės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-28 [Žinios trumpai] Ukrainos karo ekspertai paaiškina, kas pasikeis, jei į Ukrainą įsiverš Baltarusijos kariuomenė  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak karo eksperto Olego Ždanovo, Baltarusijos kariuomenės atakos tikimybė šiandien yra 50 prie 50. Šiandien A. Lukašenkos kariuomenė yra didžiausias Putino rezervas, kurį jis gali mesti į karą jau dabar. Tuo pat metu pačiam Baltarusijos diktatoriui dekretas dėl invazijos kelia grėsmę vidaus destabilizacijai ir tolesniam valdžios praradimui. Ždanovo teigimu, A. Lukašenka padarys viską, kad tokio scenarijaus išvengtų.

„Vienintelė strateginė Baltarusijos kariuomenės užduotis bus nutraukti Vakarų pagalbos tiekimą Ukrainai. Puolimo kryptis yra Luckas-Lvivas. Labai abejoju, kad jie galės pasiekti Lucką. Nes mes esame taip pat pasiruošę juos ten sutikti, nuo pat karo pradžios to tikėjomės“, – sakė Ždanovas.

Savo ruožtu Naujosios geopolitikos tyrimų tinklo direktorius Mykhailo Samus mano, kad A. Lukašenkos įsitraukimo į karą tikimybė išlieka didelė. Nors jis stengiasi išlaikyti status quo, kuris leidžia išlaikyti valdžią.

Bendras Baltarusijos kariuomenės karių skaičius yra ne daugiau kaip 50 tūkstančių žmonių. Iš jų, į Ukrainos teritoriją gali patekti ne daugiau kaip 5-10 tūkstančių žmonių – vargu ar jiems pavyks pasiekti kokią nors sėkmę, – sakė Samusas. Taigi Putinas rizikuoja dar labiau, įstumdamas Lukašenką į karą. Jei Baltarusijoje prasidės masiniai protestai, Kremliaus „specialiajai operacijai“ Lukašenka tikrai nepritars.

 

„Jei įsivaizduosime, kad Baltarusija yra pašalinta iš šios kampanijos, tai Putino lauktų abai sunkus metas. Ukrainai frontas sumažės apie 40%. Tokiu atveju atisilaisvins daug Ukrainos jėgų, kurios gali būti panaudotos kontratakai prieš Rusiją visose kitose srityse“, – aiškino Samusas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(1)
(34)

Komentarai (2)