[Žinios trumpai] „Ukraina jau laimėjo itin svarbų karą socialiniuose tinkluose ir tai iš esmės padarė vienas žmogus“  ()

Socialinė žiniasklaida pastarąjį dešimtmetį buvo pagrindinė ginkluotų konfliktų kovos vieta, o penkias savaites trukęs Rusijos karas Ukrainoje nesiskiria.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis (44 m.) per konfliktą panaudojo „Twitter“ ir kitų platformų galią, kad sutrikdytų Kremliaus propagandos mašiną ir išsklaidytų dezinformaciją internete. Šalies lyderis įkėlė jaudinančių kalbų, kuriose dažnai būna paprastų žinučių, siekdamas suburti ukrainiečius kovai.

Jo pranešimuose taip pat buvo aprašyti niokojantys Rusijos kariuomenės išpuoliai prieš jo tautą prezidento Vladimiro Putino įsakymu.

Zelenskis tviteryje reguliariai skelbė naujienas apie šią savaitę Turkijoje vykusias Kijevo ir Maskvos taikos derybas.

Pasak politikos eksperto Peterio Frankopano, Ukrainos lyderis „laimėjo karą socialiniuose tinkluose savo rankomis“.

Pasaulinės istorijos profesorius iš Oksfordo universiteto teigė, kad jis ukrainiečiams yra „Dievo dovana“.

Jis Express.co.uk sakė: „Manau, kad Ukraina jau laimėjo karą socialiniuose tinkluose“.

„Žinote, prezidentas, kuris supranta žiniasklaidos galią ir supranta, kaip panaudoti savo įvaizdį, yra Dievo dovana karo situacijoje“.

Zelenskio žiniasklaidos strategiją gyrė ir JK žvalgybos agentūros GCHQ vadovas seras Jeremy Flemingas, trečiadienio vakarą sakęs kalbą Australijoje.

 

Jis sakė: „Akivaizdu, kad Putinas apsiskaičiavo. Prezidento Zelenskio informacinė kampanija pasirodė esanti itin efektyvi“.

„Tai judri, daugiaplatformė, daugialypės terpės ir itin gerai pritaikyta įvairioms auditorijoms kampanija.“

„Tereikia pažvelgti į Ukrainos vėliavos kelią – saulėgrąžų lauką po mėlynu dangumi – kad pamatytum, kaip ji plevėsuoja visur, ir pamatytum, kaip gerai žinia sklinda“.

Vienas iš Zelenskio žiniasklaidos strategijos bruožų per dabartinį konfliktą yra jo kalbos parlamentuose visame pasaulyje.

 

Jo pasisakymai tęsėsi ir pastarosiomis dienomis, kai jis pasirodė per vaizdo įrašą Australijos ir Nyderlandų parlamentuose, kur paragino griežtesnes sankcijas Maskvai ir boikotuoti Rusijos energijos eksportą.

Paklaustas apie pranešimus, prof. Frankopanas sakė: „Ukrainiečiai puikiai bendrauja su išoriniu pasauliu, atskleidžia, kas vyksta. Ir sugeba jausmingai perteikti siaubą ir tragediją. Tačiau labai sunku patvirtinti patikrintus atskirus pranešimus apie Rusijos kariuomenės maištus ir pan.“

„Visgi akivaizdu, kad Ukraina surengė daug stipresnę kovą, nei rusai tikėjosi“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()