[Žinios trumpai] Nauji spėjimai, ką reiškia Z ir V simboliai ant Rusijos kariuomenės technikos: Rusija ir Ukraina aiškina skirtingai, bet yra dar skambesnė fašizmo hipotezė (Foto)  (2)

Pasaulis pastebi Z simbolio panašumą su svastika, kurią vokiečių naciai naudojo Antrojo pasaulinio karo metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prasidėjus plataus masto karui tarp Rusijos ir Ukrainos, įsibrovėliai ant savo karinės technikos ėmė žymėti keistus simbolius – Z ir V.

UNIAN atskleidžia, ką gali reikšti Z ir V simboliai ant Rusijos karinės technikos. Pateikiame tris versijas: zombifikuotų rusų, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo ir Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) versijas.

Simbolio Z kilmė: SBU versija

Kaip pažymėjo SBU, okupantai naudoja nacių ženklus ant įrangos. Antrojo pasaulinio karo metais nacių Zaksenhauzeno koncentracijos stovykloje Z raidė žymėjo pastatą, kuriame buvo vykdomos žudynės. Ten buvo krematoriumas su keturiomis krosnimis, kur naciai degino kalinių kūnus.

 

„Kas įkvėpė Rusijos okupantus planuojant Ukrainos ir civilių gyventojų sunaikinimą, jau aišku“, – pabrėžė Ukrainos saugumo tarnyba.

Simboliai Z, V, O, X: Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo paaiškinimas

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo, lotyniškos raidės reiškia regioną, iš kurio vykdomas puolimas, arba padalinio paskirtį:

  • Z – rytinės Rusijos Federacijos pajėgos;
  • Z, apvestas kvadratu – rusų pajėgos iš okupuoto Krymo;
  • O – pajėgos iš Baltarusijos teritorijos;
  • V – jūrų pėstininkai;
  • X – čečėnai (kadyroviečiai);
  • A – specialiosios pajėgos (SOBR, ALPHA).

 

Kaip šie simboliai paaiškinami Rusijos Federacijoje?

Oficialiame Rusijos Federacijos gynybos ministerijos „Instagram“ puslapyje siūlomi savi simbolių Z ir V paaiškinimai. Jie sako, kad šios raidės reiškia: „Už pergalę“ (rus. За победу) ir „Jėga tiesoje“ (rus. Сила V правде), taip pat „Užduotis bus atlikta“ (rus. Задание будет выполнено).

 

Ką reiškia raidė Z ant Rusijos technikos: kitos versijos

Kai kas mano, kad Z simbolis ant karinės technikos yra Vakarų karinės apygardos žymėjimas. Taip pat pasaulis atkreipia dėmesį į šio simbolio panašumą su svastika, kurią vokiečių naciai naudojo Antrojo pasaulinio karo metu. Na, tai jau yra „Putino svastika“.

Taip pat yra versija, kad okupantai gali naudoti simbolius tam, kad išvengtų ugnies iš saviškių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(2)
(9)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: