[Žinios trumpai] Ukraina paviešino, kokio galingo IT smūgio sulaukė karo pradžioje ir kas vyko toliau (Video)  ()

Nuo plataus masto Rusijos Federacijos agresijos pradžios buvo operatyviai aptikta ir neutralizuota daugiau nei 120 galingų kibernetinių atakų prieš Ukrainos valstybės valdžios ir karinės administracijos išteklius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiausia jų buvo pirmąją invazijos naktį – tuomet priešas norėjo sunaikinti visą kibernetinę gynybą Ukrainoje. Tačiau, remiantis Ukrainos saugumo tarnyba (SBU), efektyvus SBU ir kitų kibernetinio saugumo agentūrų darbas neleido agresoriui panaudoti kibernetinę erdvę kariniams pranašumams įgyti, praneša Censor.NET.

Taip SBU pareigūnai neutralizavo visus okupantų bandymus paralyžiuoti strategiškai svarbius Ukrainos elektroninius išteklius arba panaudoti juos propagandinei medžiagai skleisti.

Užkirstas kelias įsilaužimui į Ukrainos ypatingos svarbos infrastruktūros objektų IT sistemas, ryšių operatorius ir žiniasklaidą.

Dabar sukurtos platformos, skirtos visą parą keistis informacija tarp visų institucijų, kurios gali būti priešiškų kėsinimųsi taikiniu.

Be to, SBU pradėjo daugybę tyrimų, siekdama nustatyti ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn organizatorius ir visus ardomosios veiklos bei agresijos prieš Ukrainą dalyvius.

 

Pirminiais duomenimis, priešišką kibernetinį sabotažą organizavo Rusijos specialiosios tarnybos, įskaitant FSB ir Rusijos karinės žvalgybos atstovus. Tiesioginę ataką įvykdė specializuotos Rusijos įsilaužėlių grupės. Visų pirma, tai yra APT28, ART29, Sandworm, BerserkBear, Gamaredon, Vermin ir kt.

Šiuo metu SBU dirba suaktyvintu režimu visą parą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(1)
(22)

Komentarai ()