[Žinios trumpai] Skubiai evakuojami Donecko gyventojai, ragina išvykti visus, kas gali: Ukraina ruošiasi dideliems mūšiams  ()

„Visi, kas turi galimybę, turėtų laikinai išvykti iš regiono. Didelė tikimybė, kad situacija dar labiau komplikuosis“, – sakė Donecko karinės administracijos vadovas Pavelas Kirylenko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Donecko karinės administracijos vadovas Pavelas Kirylenko sakė, kad situacija Donecko srityje linkusi blogėti, ir paaiškino, kodėl Donecko srities gyventojai turėtų palikti regioną.

Apie tai pranešė Liga.net, informuoja Censor.NET.

„Kiekvienas, turintis galimybę, turi laikinai palikti regioną. Didelė tikimybė, kad situacija pablogės. Tai akivaizdu. Ir šiuo atveju vienas iš svarbių manipuliavimo ir rezultatų siekimo svertų priešui bus gyventojai. Todėl gyventojai turi išvykti, kad išmuštų šį svertą iš okupanto rankų. Ir Donecko srities gynėjams bus daug lengviau įveikti priešą“, – pažymėjo Kirylenko.

Žurnalistų paklaustas, ar karinės padėties teisinis režimas numato priverstinį žmonių perkėlimą, kad palengvintų Ukrainos gynėjų darbą, Kirylenko teigė, kad įstatymas tokius įgaliojimus suteikia karinei vadovybei ir administracijai.

„Bet okupantais netapsime. Veiksmingiausias pačių gyventojų supratimas. Darysime viską, kad žmonės turėtų kur sugrįžti“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: