[Žinios trumpai] JAV generolas paaiškino, kodėl Putinas sutiko išvesti kariuomenę iš Kyjivo ir Černigovo krypčių – artėja nauja karo „fazė"  ()

Hodgesas pažymėjo, kad tai buvo ne pasitraukimas, o perdislokavimas kitam karo etapui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-04 [Žinios trumpai] JAV generolas paaiškino, kodėl Putinas sutiko išvesti kariuomenę iš Kyjivo ir Černigovo krypčių – artėja nauja karo „fazė"  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė nėra atitraukiama iš Kyjivo ir Černigovo krypčių, o perskirstoma kitai karo „fazei“ Donbase.

Interviu  TSN  buvęs JAV Europos armijos vadas generolas Benas Hodgesas paaiškino, kodėl Putinas sutiko išvesti savo kariuomenę iš šių sričių.

„Rusijos kariniai daliniai buvo nugalėti, jie prarado lyderius, jų technika buvo sudaužyta, jie prarado daug technikos, Ukrainos gynėjų dėka. Taigi dabar jie bando trauktis, persitvarkyti, persigrupuoti į kitą „fazę". Manau, kad būtent tai šiuo metu vyksta. Taigi tai nėra pasitraukimas“, – sakė Hodgesas.

Jis pažymėjo, kad Rusijos kariuomenė neturi išteklių ir pakankamai karių, kad galėtų užimti Kyjivą:

„Miestas per didelis, gynyba aplink miestą labai stipri. Todėl manau, kad jie pervertina savo galimybes. Jie ketina remtis tuo, ką jau padarė. Ypač Azovo jūros pakrantės užėmimas. Tai palies Ukrainos ekonomiką. Jeigu Ukraina negalės eksportuoti iš Berdjansko ir Mariupolio, tai labai paveiks Ukrainos ekonomiką ir atneš daug problemų. Todėl manau, kad jie greičiausiai bandys sutelkti dėmesį į tai", – prognozuoja generolas.

 

Vertindamas galimybę Rusijos kariams apriboti Ukrainos pajėgas, Hodgesas pažymėjo, kad „tai, žinoma, atrodo kaip galimybė“, tačiau tai pareikalaus didelių rusų pastangų:

„Žinote, žemėlapyje tai yra vienas dalykas. Tačiau tai daryti realiai (mūšio lauke) yra visiškai kitaip. Ukrainos generolai yra labai protingi. Jie jau pademonstravo puikų sugebėjimą duoti atkirtį, todėl aš įsivaizduoju, kad Generalinis štabas labai atidžiai stebi ir ieško visų galimybių tinkamai suduoti dar vieną smūgį Rusijos pajėgoms“, – sakė generolas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(0)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: