[Žinios trumpai] Radiacinės žvalgybos pareigūnas paaiškino, kas iš tikro nutiko su rusais Černobylyje, kiek jie pavojingi aplinkiniams ir kiek tai pavojinga jų pačių sveikatai  ()

Rusų įsibrovėliai iškasė apkasus labiausiai užterštoje radiacija Černobylio zonoje – Raudonajame miške.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-04 [Žinios trumpai] Radiacinės žvalgybos pareigūnas paaiškino, kas iš tikro nutiko su rusais Černobylyje, kiek jie pavojingi aplinkiniams ir kiek tai pavojinga jų pačių sveikatai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos įsibrovėliai, buvę Černobylio atominės elektrinės išskirtinėje zonoje, gali nešioti radioaktyvias dulkes ant drabužių.

Apie tai sakė Černobylio turizmo asociacijos pirmininkas, radiacinės žvalgybos pareigūnas, likvidatorius, aplinkosaugininkas Sergejus Mirny.

Paklaustas, ar Černobylio atominės elektrinės teritorijoje buvę Rusijos kariškiai gali kelti grėsmę kitiems, jis atsakė teigiamai:

„Taip. Jie gali nešiotis radioaktyvias dulkes ant drabužių. Jei persirengiate, nusiprausite, tai didelio pavojaus kitiems nekils. Tačiau tai, kad traukimosi sąlygomis įsibrovėliai turėjo galimybę persirengti, netiesa. Žinodamas iš savo patirties, kaip dirba kariuomenė, esu beveik tikras, kad tai, kuo jie atvažiavo vilkėdami, yra tai, ką jie vilkės ir toliau“, – sakė Mirny.

Ekspertas taip pat pakomentavo Rusijos ir Baltarusijos žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie pirmąsias rusų karių mirtis nuo radiacijos žalos:

 

„Dabar dar nedaug yra informacijos, kad ten yra radiacijos sužalojimų, kai į Radiacinės medicinos centrą Gomelyje (Baltarusija) buvo atvežti rusų kariai. Bet kodėl jie buvo atvežti, tiksliai nežinoma. Galbūt tik patikrinimui. Šios dozės tikrai pakenks įsibrovėlių sveikatai, tačiau tai nėra tos dozės, kurios sukels spindulinę ligą“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()