[Žinios trumpai] Slovakijos ministras stoja į Rusijos pusę? Atsiskaitymas rubliais už dujas galėtų būti pasirinkimas - kas čia vyksta?  ()

Rusija teigia, kad ateityje atsiskaitymai su „Gazprom“ turės būti atliekami rubliais. Lietuva tokios galimybės ir rusiškų dujų atsisako - ačiū, nereikia. Latvija teigia, kad tokia galimybė yra. Tuo tarpu Slovakijos ekonomikos ministras patvirtino, kad jo šalis tikrai mokės rubliais, jei bus iškelta tokia sąlyga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai - bandymas sustiprinti rublį, kurio vertė dabar dirbtinai pučiama, siekiant pademonstruoti, kad Vakarų sankcijos Rusijai nėra baisios. Dabartinėse sutartyse su „Gazprom“ tokios sąlygos nėra, todėl kai kurios šalys yra linkusios pasiginčyti. Rusija nemato tam erdvės ir teigia, kad dujų tiekimas gali būti nutrauktas. Todėl Slovakija yra pasiruošusi už dujas mokėti rubliais.

Ekonomikos ministras Richardas Sulikas sekmadienį televizijai RTVS teigė - „Jei yra sąlyga mokėti rubliais, mokėsime rubliais“. Tiesa, Sulikas pridūrė, kad norėtų bendros ES pozicijos šiuo klausimu.

Motyvacija mokėti rubliais yra labai paprasta - 85 % Slovakijos dujų atkeliauja iš Rusijos ir alternatyvų joms nėra. Sulikas teigia, kad Slovakija tiesiog negali būti atkirsta nuo rusiškų dujų, todėl mokėjimas rubliais yra galimas. Ministras viliasi, kad iki kito mokėjimo už dujas, kuris turėtų būti įvykdytas gegužės 20 dieną, bus rastas sprendimas.

 

Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht sekmadienį teigė, kad Europos Sąjunga turėtų diskutuoti apie Rusijos dujų importo nutraukimą. ES tam palaipsniui ruošiasi ir dar šiemet dviem trečdaliais apkarpys rusiškų dujų pirkimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(4)
(1)

Komentarai ()