[Žinios trumpai] Bus visai kitoks karas su NATO: Arestovičius apie tai, kas bus, jei Rusijos Federacija panaudos cheminį ginklą  ()

Arestovičius mano, kad rusai linkę į savižudybę, bet nepakankamai, kad tuo pasinaudotų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidento patarėjas Aleksejus Arestovičius pabrėžė, kad galimybė panaudoti cheminį ginklą visada išlieka, tačiau patys rusai su tuo nesutiks.

Arestovičius tai pasakė 24 kanalo eteryje.

Anot jo, cheminis ginklas prieš kariuomenę praktiškai neveiksmingas. Tai veiksminga prieš civilius.

„Jis buvo veiksmingas Pirmojo pasaulinio karo pradžioje, kai niekas nežinojo, kas tai yra ir kaip elgtis. Vėliau su tuo jau susidorojo, o Antrajame pasauliniame kare jis nebebuvo naudojamas. Bet ne todėl, kad visi buvo humaniški, bet todėl, kad buvo neefektyvu“, – kalbėjo prezidento patarėjas.

Arestovičius pridūrė, kad cheminis ginklas priklauso nuo daugelio sąlygų – oro, vėjo ir panašiai. Jis priminė, kad Sirijoje prieš civilius buvo panaudotas cheminis ginklas, tada žuvo 1300 žmonių.

„Tačiau buvo konkrečios sąlygos ir pasekmės. Bidenas pasakė, kad cheminio ginklo panaudojimas bus priežastis, po kurios NATO įsikiš“, – pridūrė jis.

 

Arestovičius mano, kad Rusijos kariškiai linkę į savižudybę, bet nepakankamai, kad ja pasinaudotų.

„Jie negalės išgąsdinti kariuomenės, tai bus neefektyvu, bet gali sunaikinti civilius. O tai reiškia, kad prasidės visiškai kitoks karas, tiesiogiai padedant NATO. Nemanau, kad jiems to reikia“, – sakė jis.

Prezidento patarėjas sako, kad cheminis ginklas Rusijai nieko nepridės, tačiau po to galima visam laikui prarasti nuolatinio JT Saugumo Tarybos nario statusą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()