[Žinios trumpai] Arestovičius aprašė siaubą, kurį įsibrovėliai padarė Bučoje, Irpene ir Gostomelyje: Europa sukrėsta  (3)

Užsienio reikalų ministrė Elizabeth Trass pasidalijo įspūdžiais, gavusi informacijos apie Rusijos kariuomenės nusikaltimus Bučoje ir kituose anksčiau Rusijos užgrobtuose miestuose prie Kijevo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-04 [Žinios trumpai] Arestovičius aprašė siaubą, kurį įsibrovėliai padarė Bučoje, Irpene ir Gostomelyje: Europa sukrėsta  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot Censor.NET, ji apie tai parašė „Twitter“.

„Mane sukrėtė žiaurumai Bučoje ir kituose Ukrainos miestuose. Pranešimai apie išpuolius prieš nekaltus civilius yra pasibjaurėtini. Didžioji Britanija kartu su kitais renka įrodymus karo nusikaltimams tirti. Nusikaltėliai bus patraukti atsakomybėn“, – rašė Trass.

Prezidento patarėjas Aleksejus Arestovičius mano, kad pasaulis turėtų pasibaisėti tuo, kas nutiko Kijevo srities Bučoje, Irpene ir Gostomelyje.

Apie tai jis pranešė vaizdo žinutėje.

Pasak Arestovičiaus, šiandienos kreipimosi tikslas – informuoti pasaulį apie daugybę nusikaltimų žmoniškumui, kuriuos neseniai išlaisvintose Kijevo srities gyvenvietėse įvykdė Rusijos kariai.

„Buča, Irpenas ir Gostomelis yra išlaisvinti miestai, kurie yra postapokaliptinio siaubo filmo paveikslas. Tarp jau rastų Rusijos kariuomenės karo nusikaltimų aukų yra išprievartautų moterų, kurias bandyta sudeginti, buvo nužudyta valdžia, žuvo vaikai, žuvo pagyvenę žmonės, mirė vyrai“, – sakė jis.

Daugeliui žuvusiųjų rankos surištos, matyti kankinimo žymių, daugumai jų taip pat buvo šauta į pakaušį.

„Nėra ką pasakyti apie tokius dalykus kaip apiplėšimas ar pasikėsinimas atimti papuošalus, ar skalbimo mašinas. Į tai tikrai atsižvelgs ir prokuratūra, ir teisėsaugos institucijos, ir tarptautiniai baudžiamieji teismai“, – sakė prezidento patarėjas.

Jis taip pat tylos minute pagerbė okupantų nužudytus žmones.

 

Arestovičius patikino, kad joks nusikaltėlis neliks nenubaustas.

„Šiandien jokių kitų naujienų nebus. Pasaulis turėtų pasibaisėti tuo, kas įvyko Bučoje, Irpene ir Gostomelyje. Deja, manau, kad kituose Ukrainos miestuose vaizdas nėra geresnis. Tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos, kitos gynybos pajėgos ir Ukrainos specialiosios tarnybos padarys viską, kad nusikaltėliai būtų surasti ir nubausti“, – pabrėžė jis.

Paviešino dalinius

Prezidento patarėjas Aleksejus Arestovičius paskelbė Rusijos padalinių ir padalinių, įvykdžiusių karo nusikaltimus Bučoje, Gostomelyje ir Irpene, sąrašą.

Apie tai jis paskelbė savo „Facebook“ puslapyje.

„Rusijos ginkluotųjų pajėgų ir Nacionalinės gvardijos daliniai ir subvienetai, įvykdę karo nusikaltimus Bučoje, Gostomelyje, Irpene“, – rašė Arestovičius.

 

Visų pirma, mes kalbame apie:

  • 64-osios atskirosios Rytų karinės apygardos 35-oji armijos motorizuotųjų šaulių brigada;
  • 5-osios atskirosios Rytų karinės apygardos 36-oji armijos tankų brigada;
  • 98-osios oro desantininkų divizijos 331-asis parašiutininkų pulkas;
  • 106-osios oro desantininkų divizijos 137-asis parašiutininkų pulkas;
  • 76-osios oro puolimo divizijos 104-asis ir 234-asis oro puolimo pulkai;
  • 14-oji ir 45-oji atskiros specialiosios paskirties brigados;
  • 63-asis specialusis Rusijos gvardijos policijos būrys;
  • 155-oji Ramiojo vandenyno laivyno atskira jūrų pėstininkų brigada.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(0)
(17)

Komentarai (3)