[Žinios trumpai] Net ir Vakarų internete blokluojami įrašai, susiję su Rusijos žiaurumais Bučoje: kas vyksta?  (8)

„Meta“ socialiniai tinklai „Facebook“ bei „Instagram“ blokuoja įrašų apie žudynes Bučoje sklaidą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-05 [Žinios trumpai] Net ir Vakarų internete blokluojami įrašai, susiję su Rusijos žiaurumais Bučoje: kas vyksta?  (8)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Meta“ kompanijos socialiniai tinklai ėmė riboti grotažymių „#Bucha“ bei „#BuchaMassacre“ naudojimą. Šias žymes naudojo žmonės, kalbantys apie Bučoje Rusijos pajėgų įvykdytas civilių gyventojų žudynes. Žmonės nori apie tai kalbėti, dalintis naujienomis ir, aišku, pykčiu ir skausmu kupinomis žinutėmis. 2022 metai, kažkur kuriami autonominiai dronai-taksi, ruošiamasi kelionėms į Marsą, laboratorijose testuojamos ŽIV vakcinos, laukiama didžiulio baterijų technologijų proveržio, o Europoje vykdomos civilių egzekucijos. O Rusijos valstybiniai kanalai kalba ne tik apie Ukrainos, bet ir apie ukrainiečių sunaikinimą.

Tačiau „Facebook“ bei „Instagram“ kažkodėl bent jau iš dalies blokuoja su Bučos žudynėmis susijusias grotažymes. Naudotojai tai pastebėjo dar balandžio 3 dieną. Panašu, kad blokavimas vyksta ne „Meta“ iniciatyva - greičiausiai tos žinutės sulaukia didžiulio pranešimų skaičiaus. Kitaip tariant, kažkas jomis masiškai skundžiasi, teigdami, kad jos pažeidžia socialinių tinklų taisykles. Daug tokių pranešimų ir „Meta“ algoritmai, galbūt, nusprendė, kad kažkas su tomis grotažymėmis negerai.

 

Kitos sistemos nėra tokios subtilios. Interneto naudotojai pastebi, kad paieškos sistemos pateikia labai skirtingus rezultatus. Jei į „Google“ įvesite „Bucha“ ir pažiūrėsite nuotraukas, pamatysite karo ir, žinoma, žudynių vaizdus. Tuo tarpu „Yandex“ rodys saulėtas, gražias nuotraukas, kurios atrodo tarsi iš kokio turistinio lankstinuko.

(9)
(1)
(8)

Komentarai (8)