[Žinios trumpai] Meluoja tiek, kad ima pintis liežuvis? Rusijos diplomatas JT netikėtai pripažino Rusijos karių dalyvavimą žiaurumuose Bučoje (Video)  (3)

Rusija JT netikėtai pripažino savo dalyvavimą žiaurumuose Bučoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos nuolatinis atstovas JT Vasilijus Nebenzya pripažino Rusijos karių dalyvavimą žiaurumuose Bučoje ir kelis kartus Rusijos Federacijos „specialiąją operaciją“ Ukrainoje pavadino karu.

Į tai atkreipė dėmesį Ukrainos atstovas JT Sergejus Kislitsa.

Rusijos diplomatas, teisindamas Rusijos agresiją, staiga prasitarė ir pasakė, kad Bučoje „prieš atvykstant Rusijos kariuomenei“ lavonų nebuvo.

„Jei gerai pažvelgsite į tai, ką matote Bučoje, į lavonus. Gatvėse guli lavonai, kurių nebuvo iki tol, kol atėjo Rusijos kariuomenė... Tai yra išėjo, atsiprašau“, – sakė nuolatinis Rusijos Federacijos atstovas Jungtinėse Tautose.

Putino oponentas Michailas Chodorkovskis savo ruožtu V. Nebenzya kalbą pavadino „froidišku paslydimu“: „Nuolatinis melas slegia – ir išlenda nesąmoningas noras pasakyti tiesą“.

Kislitsa pažymėjo, kad savo kalboje Nebenzya agresiją prieš Ukrainą apibrėžė žodžiu „karas“, uždraustu vartoti Rusijos Federacijoje, o ne propagandine fraze „speciali operacija“.

Ukrainos diplomatas užklupo Nebenzyą ir dėl kitos manipuliacijos – kai Nebenzya citavo ištraukas iš interviu su Bučos miesto tarybos nare Jekaterina Ukrainceva Rusijos leidinyje „Meduza“, Nebenzya sakė, kad Ukrainceva esą patvirtino, jog valdant okupantams „žmonės nebuvo šaudomi“.

 

 

Kislitsa nuolatiniam Rusijos atstovui JT priekaištavo, kad jis pacitavo jam naudingą šio interviu dalį, iš jo išmesdamas tokius žodžius: „Buvo taip, kad (rusų) kareiviai pernešdavo į rūsį sausą davinį, o paskui ten įmesdavo granatą“.

„Jūs norėjote pacituoti šį interviu, tad kodėl nepacitavus jo iki galo. Čia kalbama apie jūsų humanitarinę pagalbą, su kuria kartu skrenda granata“, – pareiškė Ukrainos diplomatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(1)
(46)

Komentarai (3)