Režimo viduje vis labiau įsibėgėja kaltųjų paieškos: apie situaciją Ukrainoje V. Putiną informavęs generolas pulkininkas uždarytas į tardymo izoliatorių  ()

Rusijai armijai Ukrainoje toliau patiriant vieną nesėkmę po kitos, režimo viduje vis labiau įsibėgėja kaltųjų paieškos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-08 Režimo viduje vis labiau įsibėgėja kaltųjų paieškos: apie situaciją Ukrainoje V. Putiną informavęs generolas pulkininkas uždarytas į tardymo izoliatorių  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistas, Rusijos specialiųjų tarnybų tyrinėtojas Andrejus Soldatovas penktadienį skelbia, kad Rusijos Federalinės saugumo tarnybos (FSB) Operatyvinės informacijos ir tarptautinių ryšių padalinio vadovas, generolas pulkininkas Sergejus Beseda atsidūrė Lefortovo tardymo izoliatoriuje.

Kaip skelbia portalas meduza.io, buvęs FSB 5-osios tarnybos vadovas S. Beseda, kuriam, neoficialiais duomenimis, netrukus po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą buvo skirtas namų areštas, perkeltas į Lefortovo tardymo izoliatorių.

Formaliai Penktoji FSB tarnyba atsakinga už tarptautinį bendradarbiavimą: palaiko kontaktus su įvairiomis užsienio žvalgybomis, keičiasi operatyvine informacija. Bet iš tiesų „penktoji“ užsiima ir užsienio žvalgyba – ypač buvusios Sovietų Sąjungos šalyse.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6230

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Teigima, kad būtent 68-erių S. Beseda buvo atsakingas už informacijos apie politinius įvykius Ukrainoje teikimą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui invazijos išvakarėse.

A. Soldatovas kovo viduryje paskelbė, kad S. Besedai bus skirtas namų areštas.

Teigiama, kad S. Beseda Kremliaus nemalonę užsitraukė dėl įtarimų grobstant lėšas, skirtas ardomiesiems ir slaptiems darbams Ukrainoje, taip pat už pateiktą melagingą informaciją apie politinę situaciją Ukrainoje.

Jau anksčiau buvo skelbta, kad keletas aukštus postus užimančių saugumiečių pasirodė esą susiję su 5 mlrd. JAV dolerių, kurie buvo skirti veiklai prieš Ukrainą, išgrobstymu.

Buvo neliečiamas

 

5-osios tarnybos vadovas S. Beseda buvo laikomas kaip artimas veikėjas broliams Rotenbergams ir „Putino masažuotojui“ Konstantinui Gološčapovui. S. Beseda anksčiau įeidavo į siaurą „neliečiamų“ saugumiečių ratą.

Kartu su sūnumi jis pasistatė dvarą prie Maskvos esančiame Akulinino kaime V. Putino draugų Arkadijaus Rotenbergo, Vladimiro Jakunino ir Sergejaus Čemezovo kaimynystėje.

S. Beseda taip pat buvo tarp tų nedaugelio patikimų asmenų iš centrinio FSB aparato, kuriems atiteko „auksiniai“ žemės sklypai Kalčūgos kaime Barvichoje. Kadaise ten buvo stovykla čekistų vaikams, bet ją nugriovė ir pardavė žemę Igoriui Kesavinui. Kai kuriais vertinimais, S.Beseda iš šio sandorio uždirbo beveik 2,5 mln. JAV dolerių.

 

Maidano įvykių metu 2014 m. S. Beseda atvyko į Ukrainą kartu su keletu aukštų SVR ir GRU darbuotojų. Jų užduotis buvo perlaužti situaciją tuomečio prezidento Viktoro Janukovyčiaus naudai, bet jau buvo vėlu.

Kaip pasakojo šaltinis iš prezidento administracijos, V. Putinas buvo labai nepatenkintas operacijos nesėkme ir pareikalavo nubausti kaltuosius. 2015 m. 5-ojoje tarnyboje atlikti valymai, bet S. Besedos jie nepalietė, jis tęsė tarnybą. Šįkart, panašu, S. Besedai išsisukti nepavyks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(34)
(1)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: