[Žinios trumpai] Paviešinta, kokie slapti dalykai darėsi 2021 m.: CŽA apie Putino ketinimus patys informavo Rusijos pareigūnus – juos tai šokiravo  (1)

Vakarų žvalgyba apie Putino ketinimus užgrobti Ukrainą sužinojo 2021 metų vasarą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-10 [Žinios trumpai] Paviešinta, kokie slapti dalykai darėsi 2021 m.: CŽA apie Putino ketinimus patys informavo Rusijos pareigūnus – juos tai šokiravo  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų žvalgyba apie galutinius Rusijos ketinimus pradėti plataus masto invaziją į Ukrainą sužinojo dar 2021 metų vasarą.

Apie tai BBC sakė žvalgybos pareigūnas.

Tuo pačiu metu palydovinės nuotraukos rodė, kad Rusijos Federacija prieš metus planavo didelę operaciją, tačiau analitikai menkai suprato Kremliaus ketinimus.

Viskas pasikeitė 2021 m. viduryje.

„Vasarą matėme, kaip nedidelė pareigūnų grupė planuoja plataus masto invaziją“, – sakė šaltinis.

Duomenų rinkimas ir analizė buvo bendros JAV ir JK pastangos. Tiksli žvalgybos duomenų kilmė tebėra įslaptinta, tačiau pareigūnai mano, kad ji buvo gauta iš kelių šaltinių.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6214

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Pasak žvalgybos pareigūno, V. Putinas, regis, norėjo kuo greičiau grąžinti Ukrainą į Maskvos įtakos zoną: „Jis jautė, kad galimybių langas užsidaro“.

Rudenį, su Bideno žinia, buvo priimtas sprendimas surinktus duomenis paskelbti.

Lemiamas momentas atėjo lapkričio pradžioje, kai CŽA direktorius Williamas Burnsas išvyko į Maskvą perspėti, kad Vašingtonas žino apie Maskvos planus.

Kelionė buvo atvira. Pasak vieno pareigūno, kai kurie Rusijos pareigūnai pirmą kartą sužinojo apie savo šalies ketinimą veikti prieš Ukrainą, kai apie tai išgirdo iš CŽA direktoriaus.

 

Rusija prie Ukrainos sienos kariuomenę pradėjo telkti 2021 metų pavasarį, palaipsniui iki žiemos sukaupdama puolamąsias pajėgas.

Maskva tuomet neigė bet kokią informaciją apie V. Putino ketinimus įsiveržti į Ukrainos teritoriją, slapstantis už pratybų Baltarusijoje. Tačiau daugybė koncentruotos įrangos kadrų, ešelonai su kariuomenės vyrais rodė priešingai.

Kaip perspėjo Vakarai, Rusijos kariai nelegaliai kirto Ukrainos sieną 2022 metų vasarį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(4)
(43)

Komentarai (1)