[Žinios trumpai] Vokiečių įmonė siūlo Ukrainai tiekti 100 galingų ir super modernių savaeigių haubicų, bet ginkluotės kaina įspūdinga  ()

Vokietijos įmonė siūlo Ukrainai tiekti 100 savaeigių haubicų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokiečių kompanija „Krauss-Maffei Wegmann“ siūlo Ukrainai tiekti 100 savaeigių haubicų „Panzerhaubitze 2000“.

Kaip pranešė Censor.NET, „Welt“ apie tai rašo remdamasis šaltiniais Ukrainos vyriausybės sluoksniuose.

Leidinio teigimu, pasiūlymas šeštadienį išsiųstas Vokietijos ekonomikos ministerijai.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6228

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

100 haubicų kaina, įskaitant mokymo komplektus ir atsargines dalis, siekia 1,7 milijardo eurų. Kaip alternatyva, haubicos siūlomos ir šarvuočio „Boxer“ versijoje už 1,2 mlrd. eurų.

Nors kovoje tankai turi priartėti gana arti priešo taikinių, „Panzerhaubitze 2000“ gali šaudyti daugiau nei 30 kilometrų atstumu.

Pasak Ukrainos vyriausybės, remiantis šiuo pasiūlymu, savaeigių haubicų tiekimas vyks apskritimo tvarka. Bundesveras kuo greičiau aprūpins Kijevą 100 savo haubicų, o spragas tuomet užpildys pramonė antrajame etape.

 

Pirmosios naujos haubicos gali būti pristatytos praėjus 30 mėnesių nuo sutarties pasirašymo, tai yra iki 2024 metų antrojo pusmečio. Visas pristatymas bus baigtas iki 2027 m.

Bet kokį tokį sprendimą turi patvirtinti Vokietijos Saugumo Taryba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(8)
(28)

Komentarai ()