[Žinios trumpai] Estijoje sukurtas įspūdingas internetinis žemėlapis su Bučos skerdynes surengusių Rusijos kariškių adresais  ()

„Iš kur ateina orkai?“ - taip pavadintas žemėlapis dabar yra prieinamas visiems interneto naudotojams. Tai - interaktyvus žemėlapis su Bučos skerdėjų adresais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Iš kur ateina orkai?“ buvo sukurtas Estijoje. Tai - „Google Maps“ puslapis, sukurtas naudojantis Ukrainos žvalgybos informacija. Nors Bučos skerdynės, aišku, buvo surengtos ne viešai, išsiaiškinti jų organizatorius nėra taip jau sunku. Yra žinoma, kokie rusų daliniai buvo čia dislokuoti ir kokiu maždaug metu galėjo būti įvykdytos žudynės. Žvalgyba ir hakeriai ne kartą skelbė ir invazijos dalyvių sąrašus.

Žemėlapyje, kurį pasiekti galite paspaudę čia, daugybė adresų nuo Europos iki tolimosios Azijos. Atrodo, kad vienas iš žudikų, Dmitrijus Smoliago, gyvena Kaliningrade. Na, gal ir negyvena - „Iš kur ateina orkai?“ kūrėjai pažymi, kad adresai pasuose dažnai skiriasi nuo tikrųjų gyvenamųjų vietų. Be to, tikėtina, kad dabar šie rusų kariai yra savo daliniuose. Nemaža dalis jų dabar gali būti Ukrainoje ar šalia jos Baltarusijoje ar Rusijoje.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6229

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

 

Atrodo, kad Bučos skerdikai yra išsidėstę arti Transsibiro geležinkelio ir tai nestebina. Galbūt kiek keisčiau tai, kad pora adresų yra Tadžikistane. Vienas karys - kapitonas Aleksejus Abramovas, į Ukrainą atvyko iš Kurilų salų.

Ir taip, paspaudus šiuos taškus galima pamatyti karių vardus, gimimo metus ir kitą informaciją.

(53)
(1)
(52)

Komentarai ()