[Žinios trumpai] Zelenskis: Vakarai vėluoja - tai galėjo ir vis dar gali išgelbėti tūkstančius žmonių  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis dėkoja Vakarams už paramą ginkluote, tačiau teigia, kad anksčiau pristatyti ginklai ir ryžtingesni Vakarų sprendimai būtų padėję išsaugoti tūkstančių žmonių gyvybes.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-11 [Žinios trumpai] Zelenskis: Vakarai vėluoja - tai galėjo ir vis dar gali išgelbėti tūkstančius žmonių  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interviu „Associated Press“ Zelenskis teigia, kad dalies ginkluotės siuntimas jau yra pavėluotas.

„Pavyzdžiui, Mariupolyje praradome tūkstančius žmonių ir kas dabar? matau šimtaprocentinę tų šalių lyderių paramą. Kai kurie Europos lyderiai pakeitė savo pozicijas, bet matote tų pasikeitimų kainą“, teigė Zelenskis. Pristatyti ginkluotę ir kitą paramą Mariupolio gynėjams dabar tikriausiai yra visiškai neįmanoma. Ukrainos prezidentas mano, kad Mariupolį buvo galima apginkluoti anksčiau, bet parama iš Europos vėlavo.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6237

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Paklaustas, ar dabar Ukraina turi pakankamai ginklų, Zelenskis atsakė „Dar ne, dar ne“.

Vakarų šalys į Ukrainą ruošiasi siųsti ir sunkiąją ginkluotę. Čekija jau paaukojo T-72 tankus, Jungtinė Karalystė (ir Australija) ruošia šarvuočius, Ukrainą ketinama stiprinti ir sunkiaja artilerija, dronais.

Zelenskis liūdnai pažymėjo, kad šio karo apskritai galėjo nebūti, jei Ukraina būtų NATO narė. Dar 2008 metais NATO galėjo pasiūlyti Ukrainai narystės žemėlapį - veiksmų planą, kuris galiausiai paverstų Ukrainą pilnaverte aljanso nare. Tačiau tuomet koją Ukrainai pakišo Vokietija, o Putinas atvirai dėl to džiaugėsi.

 

„Viskas būtų buvę kitaip, būtume galėję atsiremti į artimų kaimynų pečius, būtume galėję kovoti kartu. Bet esu tikras, kad karo apskritai net nebūtų buvę“, teigė Zelenskis. 

(3)
(0)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: