[Žinios trumpai] Sugrįžta Stalino era: dokumentai rodo, kad okupuotose Ukrainos teritorijose prasidėjo masiniai trėmimai į Sibirą ir tolimuosius Rytus  ()

Ukrainos piliečiai, kurių gyvenamąsias teritorijas užėmė Rusijos kariai, siunčiami į tolimąją Rusiją, net 8,8 tūkstančius kilometrų tolyn nuo namų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-13 [Žinios trumpai] Sugrįžta Stalino era: dokumentai rodo, kad okupuotose Ukrainos teritorijose prasidėjo masiniai trėmimai į Sibirą ir tolimuosius Rytus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prisidengiant humanitarine evakuacija Ukrainos piliečiai siunčiami į vargingus ar net pavojingus Rusijos regionus - Sibirą, Čečėniją, Tolimuosius Rytus, Šiaurės Kaukazą. Ši informacija pasiekė „The Independent“, kuris cituoja oficialius Kremliaus dokumentus.

Žurnalistai pasiekė Rusijos valdžios dekretus, kurie nurodo priverstinai perkelti 95 739 Luhansko ir Donecko regiono gyventojus. Kai kurie iš jų buvo išsiųsti net per 8,8 tūkstančius kilometrus nuo namų. Žinoma, dokumentuose tai aprašoma kaip humanitarinė operacija dėl „situacijos Ukrainoje“. Tos „situacijos šaknys“ nėra detalizuojamos, bet tų regionų valdžioms nurodyta pasiruošti iš Ukrainos perkeltų žmonių priėmimui.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6214

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

11 398 Ukrainos gyventojai ištremti į Sibirą, 7218 - į Tolimuosius Rytus, 7023 - į Šiaurės Kaukazą. Kiek mažiau Užrainos žmonių pervežti į Čečėniją, Ingušiją ir Dagestaną.

 

Tiesa, Ukrainos žmogaus teisių komisarė Liudmila Denisova teigia, kad šie skaičiai tiesiog neatspindi tikrovės arba apima tik labai toli išvežtus žmones. Jos duomenimis, į Rusijos Federaciją jau išvežti 700 tūkstančių Ukrainos piliečių.

(12)
(2)
(10)

Komentarai ()