[Žinios trumpai] Medvedevas atvirai pagrasino branduolinio ginklo korta, jei Švedija ir Suomija įstos į NATO: Lietuva pateikė savo atsakymą  (3)

Vienas artimiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkų ketvirtadienį perspėjo NATO, kad jei Švedija ir Suomija prisijungs prie JAV vadovaujamo karinio aljanso, Rusija turės „stiprinti savo gynybą“ regione, įskaitant branduolinių ginklų dislokavimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-14 [Žinios trumpai] Medvedevas atvirai pagrasino branduolinio ginklo korta, jei Švedija ir Suomija įstos į NATO: Lietuva pateikė savo atsakymą  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomija, turinti 1300 km sieną su Rusija, ir Švedija svarsto galimybę prisijungti prie NATO aljanso. Suomija sprendimą priims per kelias ateinančias savaites, trečiadienį pareiškė ministrė pirmininkė Sanna Marin.

Rusijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad jei Švedija ir Suomija įstos į NATO, Rusija turėtų sustiprinti savo sausumos, jūrų ir oro pajėgas Baltijos jūroje.

Medvedevas taip pat aiškiai iškėlė branduolinę grėsmę, sakydamas, kad nebegalima kalbėti apie „nebranduolinę“ Baltiją, kur Rusija turi savo Kaliningrado anklavą tarp Lenkijos ir Lietuvos.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6214

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

„Nebegalima kalbėti apie Baltijos jūros statusą be branduolinių medžiagų – reikia atkurti pusiausvyrą“, – sakė prezidentu 2008–2012 metais dirbęs Medvedevas.

Lietuva teigia, kad Rusijos grasinimai nėra naujiena ir kad Maskva Kaliningrade dislokavo branduolinius ginklus dar gerokai prieš karą Ukrainoje.

 

Rusija jau turi branduolinių ginklų Baltijos regione, ketvirtadienį sakė gynybos ministras Arvydas Anušauskas.

„Branduoliniai ginklai Kaliningrade visada buvo laikomi. Rusija tai naudoja kaip grasinimą. Tarptautinė bendruomenė, regiono šalys tai puikiai žino“, – teigė A. Anušauskas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(1)
(33)

Komentarai (3)