[Žinios trumpai] Ukraina pateikė tikslius skaičius, kiek ir kokių karo laivų dar yra Juodojoje jūroje ir kiek dar liko raketų  ()

Praradus raketinį kreiserį „Moskva“, sumažėjo bendras Rusijos laivų sparnuotųjų raketų kiekis Juodojoje jūroje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „Facebook“ paskelbė Juodosios jūros strateginių studijų instituto vadovas Andrejus Klimenko.

„Sunaikinus raketinį kreiserį „Moskva“ su 16 sparnuotųjų raketų, bendras Rusijos Juodosios jūros laivyno laivų sparnuotųjų raketų skaičius Juodojoje jūroje sumažėjo nuo 72 iki 56“, – sakė jis.

Klimenko teigimu, Juodojoje jūroje šiuo metu yra šie Rusijos Juodosios jūros laivyno raketiniai laivai su sparnuotinėmis raketomis „Kalibr“:

1. Fregata „Admiral Essen“ (8 raketos)

2. Fregata „Admirolas Makarovas“ (8 raketos)

3. Korvetė „Vyshny Volochyok“ (8 raketos)

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6229

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

4. Korvetė „Ingushetia“ (8 raketos)

5. Korvetė „Grayvoron“ (8 raketos)

6. Povandeninis laivas „Rostovas prie Dono“ (4 raketos)

7. Povandeninis laivas „Stary Oskol“ (4 raketos)

8. Povandeninis laivas „Veliky Novgorod“ (4 raketos)

9. Povandeninis laivas „Kolpino“ (4 raketos)

Bendras „Kalibr“ raketų skaičius yra 56.

Klimenko taip pat sakė, kad Viduržemio jūroje, Turkijai užblokavus sąsiaurius, vis dar yra tokių Rusijos karinių laivų su raketomis: 1 raketų fregata („Admirolas Grigorovičius“), 1 raketų korvetė („Orekhovo-Zuevo“), 2 raketiniai povandeniniai laivai („Novorosijskas“ ir „Krasnodaras“).

 

Be to, taip pat yra du to paties tipo raketiniai kreiseriai kaip ir „Moskva“ kreiseris (Ramiojo vandenyno laivyno „Varyagas“ ir Šiaurės laivyno „Marshal Ustinov“); pagal NATO klasifikaciją – eskadriniai minininkai – „Viceadmirolas Kulakovas“, Šiaurės laivynas; „Admiral Tributs“, Ramiojo vandenyno laivynas; 1 raketų fregata „Admirolas Kasatonov“, Šiaurės laivynas. Paskutinė fregata, anot eksperto, yra hipergarsinių „Zircon“ raketų nešėja.

„Mažiausiai keturių iš jų Turkija neįleido į Juodąją jūrą vasario 28 d.“, – pridūrė Klymenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()