[Žinios trumpai] Rusijos laivynas vis dar girdi blogų žinių aidus - pranešama, kad mirė vienas aukšto rango kapitonas  ()

Kreiserio „Moskva“ sunaikinimas yra didelė Ukrainos pergalė. Tačiau neseniai Ukraina sudegino ir kitą didelį Rusijos laivą - kovo 24 dieną raketa „Točka-U“ Berdiansko uoste sunaikino desanto laivą „Saratov“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Saratov“ - tai „Tapir“ klasės tankų desanto laivas, kurio ilgis - 112,8 m. Jis nėra toks didelis ar toks svarbus, kaip „Moskva“, bet tikslus raketos smūgis jį visiškai sunaikino, o tai turėjo būti artėjančių atakų pranašyste. Be to, tos atakos metu nukentėjo ir okupuoto Berdiansko uosto infrastruktūra, ir dar pora šalia stovėjusių rusų laivų (vienas pabėgo su liepsnojančiu deniu).

„Saratov“ sunaikinimas dabar būtų pamirštas „Moskva“ kontekste. Tačiau šiandien per socialinius tinklus nusirito svarbus pranešimas - ligoninėje mirė „Saratov“ kapitonas Vladimiras Chromčenkovas. Antrojo laipsnio kapitonas buvo sunkiai sužeistas sprogimo metu ir, panašu, dabar mirė. Rusija negali atsigauti nuo „Moskva“, o dabar turės prisiminti ir dar vieną žuvusį kapitoną.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6244

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Vladimiras Chromčenkovas prieš tai tarnavo Ukrainos laivyne. 2014 metais jo vadovaujamas Ukrainos desantinis laivas „Kirovograd“ pasidavė nežymėtiems Rusijos kariams. Vėliau laivas buvo grąžintas, bet Chromčenkovas tapo Rusijos laivyno kapitonu ir buvo paaukštintas.

 

Pats „Saratov“, tegul ir ne toks svarbus kaip kreiseriai, irgi neturėtų būti pamirštas. Šis laivas tikriausiai būtų panaudotas rusų desanto operacijoms Chersone ar Odesoje. Bet nebus, nes yra sunaikintas. Tokie laivai kainuoja šimtus milijonų dolerių ir greitai jų nepavyksta pakeisti. Taigi, „Moskva“ sunaikinimas yra svarbi Ukrainos pergalė, bet ne pirmoji.

(78)
(0)
(78)

Komentarai ()

Susijusios žymos: