[Žinios trumpai] Prognozė: didžiulis Rusijos puolimas Donbase bus fiasko - Ukraina taiko naują taktiką ir rusai tam visiškai nepasiruošę  ()

Didžiulis Rusijos Federacijos karių puolimas Donbase nebus vainikuotas sėkme, ginkluotosios pajėgos taiko naują taktiką.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-16 [Žinios trumpai] Prognozė: didžiulis Rusijos puolimas Donbase bus fiasko - Ukraina taiko naują taktiką ir rusai tam visiškai nepasiruošę  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiulis puolimas Donbase, apie kurį paskelbė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, dar nepasiekė jokių reikšmingų jo karių pasistūmėjimų į priekį. Ir viskas todėl, kad Ukrainos karinė vadovybė sumaniai naudoja naują kovos taktiką.

Kaip praneša Censor.NET su nuoroda į „Observer“, apie tai rašo „Bild“.

Praėjo daugiau nei dvi savaitės nuo tada, kai Putinas išvedė savo karius iš Kijevo ir šiaurės rytų Ukrainos, kad sustiprintų grupuotes netoli Charkovo ir Donbaso regione. Tačiau žadėtas puolimas vis dar vyksta be reikšmingų proveržių.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6348

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

„Atrodo, kad Rusijos kariuomenė rytuose daro tas pačias klaidas, kaip ir anksčiau Ukrainos šiaurėje – vėlgi Rusijos karinė technika važiuoja ilgomis, nepatogiomis kolonomis siaurais keliais. Ukrainos gynėjai atlieka jau išgarsėjusių „Bayraktarų“ žvalgybą ir mato visus priešo judesius. Ginkluotųjų pajėgų kovotojai sumaniai išnaudoja visas Ukrainos kraštovaizdžio ypatybes – mažas upes, minkštą žemę ir lietingą orą, nukreipdami Rusijos kolonas į pažeidžiamiausias artilerijos ugnies vietas“, – rašo leidinys.

Pažymima, kad Ukraina veikia taip sėkmingai, jog okupantai vis dar negali pasiekti vieno iš užsibrėžtų tikslų.

 

„Mūsų kariai sėkmingai vilkstinėse prieš Rusijos techniką naudoja itin tikslią vakarietišką ginkluotę, vis dažniau numušinėja rusiškus bepiločius orlaivius, todėl neįmanoma aptikti ir vykdyti Ukrainos pozicijų artilerijos apšaudymo.

Visa tai lėmė, kad Donbase paskutinę savaitę įsibrovėliai nesugebėjo užimti nė vieno strategiškai svarbaus miesto, prarado dešimtis tankų ir kitų šarvuočių. O dabar Putino svajonės iki gegužės 9 dienos pasiekti bent keletą reikšmingų pergalių gali neišsipildyti“, – rašo „Bild“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(128)
(2)
(126)

Komentarai ()

Susijusios žymos: