[Žinios trumpai] Įvyko „Red Bull“ triukas, kuriam ruoštasi 10 metų – du pilotai turėjo apsikeisti lėktuvais 4 km aukštyje: tačiau viskas įvyko ne taip kaip planuota (Foto, Video)  ()

Niekas nenukentėjo, tačiau JAV Federalinė Aviacijos Administracija (FAA) nesutiko leisti atlikti triuko.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-26 [Žinios trumpai] Įvyko „Red Bull“ triukas, kuriam ruoštasi 10 metų – du pilotai turėjo apsikeisti lėktuvais 4 km aukštyje: tačiau viskas įvyko ne taip kaip planuota (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau nei 10 metų ruošto „Red Bull“ lėktuvo apsikeitimo triukas ore negalėjo būti sėkmingai užbaigtas, kai vienas iš lėktuvų tapo nekontroliuojamas, kai pilotas jį paliko, pranešė „USA Today“.

Praėjusį mėnesį pranešėme, kad pilotai Luke'as Aikinsas ir Andy'is Farringtonas planavo iššokti iš savo „Cessna 182“ orlaivių 4 000 m aukštyje, o tada ore susisikeisti lėktuvais. Kad jiems padėtų, orlaiviuose buvo sumontuoti pritaikyti oro stabdžiai, kurie leistų lėktuvams nukristi kontroliuojamu 225 km/h greičiu.

Pilotai savo bandymą atlikti „pirmąjį pasaulyje“ lėktuvų apsikeitimo triuką pradėjo maždaug 17:45 vietos laiku (3:45 Lietuvos laiku), o jų lėktuvai pakilo iš neskelbiamos vietos Arizonoje. Praėjus valandai po skrydžio, duetas nukreipė savo lėktuvus nosimis žemyn maždaug 3,7 km aukštyje ir iššoko iš atitinkamo lėktuvų.

 

Kol Aikinsui pavyko užbaigti apsikeitimą, mėlynas lėktuvas, kurį jis paliko prieš akimirką, pradėjo suktis, kaip matyti vaizdo įraše. Neturėdamas jokios kitos išeities, Farringtonas išskleidė parašiutą ir nusileido, kol spirale besisukantis orlaivis sudužo.

Pilotai „USA Today“ sakė, kad prieš kaskadinį triuką išbandė viską, ir galbūt spiralės priežastis buvo svorio centro praradimas. Laimei, niekas nenukentėjo.

 

Be to, kad išsiaiškintų, kas nutiko per triuką, pilotai ir jų rėmėja energetinių gėrimų kompanija „Red Bull“ taip pat atsidurs federalinio tyrimo epicentre, nes Federalinė aviacijos administracija (FAA) teigė nesuteikusi leidimo atlikti triuką.

„Red Bull“ siekė sušvelninti šio triuko saugos normas, o FAA penktadienį tai paneigė, motyvuodama, kad tai neatitinka visuomenės interesų. Vis dėlto neaišku, kaip FAA paneigimas paveikė sekmadienį įvykusį įvykį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()