[Žinios trumpai] Ičkerijos vadovo sūnus: nežmoniškas Rusijos kariuomenės žiaurumas turi paprastą paaiškinimą – tai sena ir išbandyta taktika  ()

Čečėnijos karo metu okupantai civilius gyventojus mušė iki visiško sunaikinimo, kaip ir dabar Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karinės invazijos į nepriklausomą Ukrainą fone galima aiškiai įžvelgti prieš 20 metų Čečėnijoje okupantų naudotos ir dabar Ukrainoje naudojamos priešo kovos taktikos panašumą.

Buvusio Ičkerijos prezidento sūnus Anzoras Maschadovas interviu sakė, kad rusai demonstruoja nežmonišką žiaurumą dėl savo bejėgiškumo.

„Rusai viską griauna dėl savo bejėgiškumo. Kai mes juos gerai puolėme ir jie ėmė patirti nuostolius, okupantai ėmė persekioti civilius gyventojus. Kai buvo užimtas Groznas, iš pradžių juos užėmė pėstininkai, vidaus pajėgos ir OMON... Bet tam tikru momentu jie jau visus be atrankos bombardavo. Nors ten gyveno ne tik čečėnai, bet ir rusai, ukrainiečiai, armėnai ir žydai“, – sakė A. Maschadovas.

Pasak A. Maschadovo, Čečėnija patyrė viską, ką dabar patiria Ukraina.

„Mums buvo dar blogiau. Tada kovojome be jokios paramos, galima sakyti, tik su kulkosvaidžiais ir raketsvaidžiais. Nebuvo kuom šaudyti į lėktuvus. Taip Rusija galėjo okupuoti mūsų žemę. O prasidėjus okupacijai rusai parodė savo tikrąjį „veidą“ – barbarišką ir nežmonišką, koks jis yra iš tikrųjų. Jie kankino taikius gyventojus. Tas pats nutiko ir Bučoje, ir kitose Ukrainos gyvenvietėse“, – sakė A. Maschadovas.

 

Pasak jo, Čečėnijos karo metu okupantai siekė visiškai sunaikinti civilius gyventojus lygiai taip pat, kaip dabar Ukrainoje.

„Kaip filmuose, kai fašistai eina – šaudo, padeginėja... Tas pats vaizdas – tik rusai. Jie eina ir šaudo į namus raketsvaidžiais. Išgirdę ką nors, jie mėto granatas, o namuose juk gi yra civilių! Jie elgiasi kaip tikri fašistai“, – sakė A. Maschadovas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(25)
(1)
(24)

Komentarai ()