[Žinios trumpai] Vokietija baigia su pacifizmu ir imasi rimtai ginkluotis – Scholzas skirs apie 100 milijardų eurų  ()

Rusijos invazija į Ukrainą privertė Vokietiją geriau aprūpinti savo karius ir paspartinti perėjimą prie naujų energijos šaltinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai jis pareiškė interviu „Der Spiegel“, paskelbtame balandžio 22 d., praneša Censor.NET, remdamasis „Ukrainos Tiesa“.

Žurnalistai pažymėjo, kad vasario pabaigoje po didelio masto Rusijos invazijos į Ukrainą Scholzas paskelbė apie „lūžio tašką“ parlamente, tačiau jokių pokyčių neįvyko. Jie klausė kanclerio, kam vokiečiai turėtų ruoštis.

„Pirma, skiriame 100 milijardų eurų, kad geriau aprūpintume Bundesverą. Skatinome kitus Europoje eiti tuo pačiu keliu. Antra, paspartinsime perėjimą prie atsinaujinančių energijos šaltinių, kad taptume mažiau priklausomi nuo energijos importo. Trečias komponentas yra stipri, suvereni šalis, ginanti Europos Sąjungą. Per ilgai buvome pasiklydę detalėse“, – sakė Scholzas.

Anot jo, Vokietijos parlamentas turi daugumą priimti visus šiuos sprendimus, o Bundesveras – „patriotinę daugumą, kuri peržengia koalicijos ribas“.

 

Paklaustas, ar vokiečiai, kurių daugelis praeityje skeptiškai žiūrėjo į Bundesverą, yra pasirengę galingesnei kariuomenei, Scholzas atsakė teigiamai, nes „geresnis Bundesveras nereiškia agresyvesnės Vokietijos politikos“.

„Po dvidešimtojo amžiaus pirmosios pusės katastrofų mūsų šalis tapo tokia demokratiška, kad niekas nebijo labiau ginkluotos Vokietijos“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()