[Žinios trumpai] Putinas griebėsi didžiausio savo ginklo – „dujų šantažo“: buvo nutraukęs Rusijos dujų tiekimą Lenkijai, sureagavo ir Ukraina  ()

Rusijos dujų tiekimas Lenkijai trečiadienį buvo trumpam sustabdytas, rodo Europos Sąjungos dujų perdavimo operatorių duomenys, keliantys nuogąstavimus, kad Rusija gali užsukti dujų čiaupą Ukrainos sąjungininkams, taip imdamasi „dujų šantažo“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-27 [Žinios trumpai] Putinas griebėsi didžiausio savo ginklo – „dujų šantažo“: buvo nutraukęs Rusijos dujų tiekimą Lenkijai, sureagavo ir Ukraina  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija ir Bulgarija, tiek NATO, tiek ES narės, anksčiau pareiškė, kad Rusija trečiadienį nustos joms tiekti dujas, vis gilėjant nesantaikui tarp Europos ir Rusijos dėl jos invazijos į Ukrainą.

Ukraina apkaltino Rusiją šantažuojant Europą energetikos klausimais, bandant palaužti savo sąjungininkus.

Tvirta Kremliaus priešininkė Lenkija yra tarp Europos šalių, siekiančių griežčiausių sankcijų Rusijai už įsiveržimą į savo kaimynę.

Europos Sąjungos dujų perdavimo operatorių tinklas pranešė, kad dujų tiekimas į Lenkiją buvo trumpam nutrauktas, bet vėliau atkurtas.

Rusijos dujų tiekimas į Bulgariją kol kas vyksta, naujienų agentūrai „Reuters“ sakė Bulgarijos dujų tinklų operatoriaus „Bulgartransgaz“ vykdomasis direktorius Vladimiras Malinovas.

Taip pat Bulgarija, Vengrija ir Austrija teigė, kad dujų tiekimas buvo normalus.

Lenkijos valstybinė įmonė PGNiG anksčiau pranešė, kad tiekimas iš Rusijos energetikos milžino „Gazprom", kuris sudaro apie 50% jos nacionalinio suvartojimo, bus nutrauktas trečiadienį 8 val. (9 val. Lietuvos laiku), tačiau Lenkija teigė, kad jai nereikia imti savo atsargų, o dujų saugykla užpildyta 76 proc.

 

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paragino „nedraugiškas“ šalis už dujų importą mokėti rubliais – reikalavimą įgyvendino tik keli pirkėjai.

Bulgarija, kuri beveik visiškai priklauso nuo rusiškų dujų importo, pareiškė, kad įvykdė visus sutartinius įsipareigojimus su „Gazprom“ ir kad siūloma nauja mokėjimo schema pažeidžia susitarimą.

Ji surengė pradines derybas dėl suskystintų gamtinių dujų importo per kaimynines Turkiją ir Graikiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()