[Žinios trumpai] JAV Kongresas siekia nubrėžti raudoną liniją: svarstys rezoliuciją, kuri leistų panaudoti JAV kariuomenę Ukrainoje  ()

Respublikonų senatorius Adamas Kinzingeris JAV Kongresui pristatė rezoliuciją, numatančią JAV ginkluotųjų pajėgų panaudojimą Ukrainai apsaugoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rezoliucija numato leidimą panaudoti karinę jėgą reaguojant į scenarijus, kai Rusija naudoja cheminį, biologinį ar branduolinį ginklą.

„Pasikalbėjęs su JAV valstybės sekretoriumi Blinkenu ir išklausęs jo rimtą susirūpinimą dėl Putino cheminio ginklo panaudojimo, esu įsitikinęs, kad JAV parodys tarptautinei bendruomenei, kad mes netoleruosime beprasmiško smurto. Mano kolegos ir aš nekantriai laukiame susitikimo su Blinkenu, siekdami užtikrinti, kad Rusija būtų patraukta atsakomybėn už bet kokius tarptautinės teisės pažeidimus. Pristatau šį AUMF (Karinių pajėgų naudojimo leidimą) kaip aiškią raudoną liniją, kad administracija galėtų imtis atitinkamų veiksmų, jei Rusija panaudotų cheminį, biologinį ar branduolinį ginklą.“

„Turime ginti žmoniją ir būti kartu su savo sąjungininkais. Kaip sakė JAV prezidentas, Putinas turi būti sustabdytas. Atitinkamai, didžiausių pasaulio ginkluotųjų pajėgų vadas turi turėti įgaliojimus ir priemones atlikti tam reikalingus veiksmus“, – rašoma projekto aiškinamajame rašte.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(108)
(1)
(107)

Komentarai ()