[Žinios trumpai] JK ruošiasi beprecedentei 8 milijardų svarų sterlingų teisinei kovai dėl 500 Putino „pavogtų“ lėktuvų  ()

Didžioji Britanija ruošiasi 8 milijardų svarų sterlingų teisinei kovai dėl 500 lėktuvų, kuriuos „pavogė“ Putinas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-05 [Žinios trumpai] JK ruošiasi beprecedentei 8 milijardų svarų sterlingų teisinei kovai dėl 500 Putino „pavogtų“ lėktuvų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad 336 metus gyvuojantis Londono „Lloyd's“ pasamdė advokatų kontorą „Clyde & Co“, kad patartų, ar ji gali „užginčyti“ Kremliaus bandymus perkelti lėktuvus į savo registrą. Šis Kremliaus žingsnis perkelti apie 500 komercinių orlaivių į savo registrą yra vertas iki 10 mlrd. JAV dolerių (8 milijardų svarų sterlingų).

Ekspertai pareiškė, kad šis vienašalis žingsnis yra neteisėtas ir prilygsta vagystei lėktuvų, priklausančių lizingo bendrovėms, įsikūrusioms dėl mokesčių palankiose jurisdikcijose, pavyzdžiui, Airijoje ir Bahamuose.

„Lloyd's“ vadovas Johnas Nealas praėjusį mėnesį sakė, kad įstaiga patyrė didžiausių nuostolių nuo 1688 m., kai kavinėje buvo įkurta visame pasaulyje žinoma draudimo rinka.

Jis pridūrė, kad nepaisant „kelių milijardų dolerių nuostolių“, padėtis išliko „valdoma“.

Lėktuvų nuomotojai ir draudikai puolė į paniką nuo tada, kai Rusija atkeršijo dėl Vakarų sankcijų konfiskuodama visus šalyje išnuomotus lėktuvus.

Maskva tai padarė po to, kai praėjusį mėnesį Rusijos aviacijos ir kosmoso pramonės įmonėms buvo uždrausta tiesiogiai ar netiesiogiai gauti Britanijoje veikiančias draudimo ar perdraudimo paslaugas.

Paulas Jebely, advokatų kontoros „Withers“ turto finansavimo vadovas, sakė: „Paprasčiau tariant, joks draudimas nereiškia skrydžių. Didžioji dalis aviacijos rizikos yra apdrausta ir perdraudžiama Lloyd’s rinkoje, o didžioji dalis Rusijos aviacijos rizikos yra perdraudžiama ten.“

 

„Prieigos atėmimas iš Rusijos oro linijų, turinčių akivaizdų tiesioginį poveikį, yra beveik katastrofiškas oro linijoms – kaip ir buvo numatyta.“

„The Telegraph“ praneša, kad didžiausia pasaulyje orlaivių nuomos bendrovė „AerCap“ taip pat įsitraukė į ginčą, pasamdydama advokatų kontorą „Clifford Chance“, kuri konsultuotų derybose dėl pretenzijų, kurių bendra suma siekia 3,5 mlrd. JAV dolerių.

Dubline įsikūrusi bendrovė planuoja pareikšti ieškinį dėl draudimo polisų, kuriuos turi oro linijų operatoriai, tokie kaip „Aeroflot“.

 

Jei jie nesumokės, jie sieks atlyginti nuostolius iš savo draudimo.

Kompanija priduria, kad brokeriai ir draudikai dar turi išsiaiškinti, kurios šalys prisiima „riziką“, o tai reiškia, kad, remiantis draudimo pramonės šaltiniais, jie turės sumokėti lizingo bendrovėms.

Pasak ekspertų, draudimas dažnai padengia nuostolius, susijusius su karo situacijomis, tačiau visiškas draudimas šiuo atveju yra abejotinas.

Kol kas nėra aišku, kurios draudimo įmonės apmokės sąskaitas už „pavogtus“ lėktuvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()