[Žinios trumpai] Ždanovas paaiškino, kodėl Rusija bijo oficialiai paskelbti karą: tai prilygtų „šūviui sau į galvą“  ()

Gegužės 9 dieną Rusijos diktatorius V. Putinas „praneš“ savo piliečiams apie Mariupolio užėmimą, pristatydamas tai kaip „pergalę“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę „24 kanalui“ išsakė karo ekspertas Olegas Ždanovas.

„Manau, kad pagrindinė sėkmė, kurią jis „parduos“ Rusijos visuomenei, bus Mariupolis. Deja“, – sakė O. Ždanovas.

Anot jo, nors okupantai ir nepabaigs užgrobti „Azovstal“ gamyklos, gegužės 9 dieną jie planuoja surengti paradą kitame Mariupolio rajone.

„Šiandien pergalių nebėra. Net Iziumo kryptimi tai labiau mūsų pergalė, mes išlikome ir toliau stovime beveik tose pačiose pozicijose“, – pridūrė ekspertas.

Jis taip pat prognozavo, kad V. Putinas nesutiks su mobilizacijos paskelbimu gegužės 9 d. Jo nuomone, tai gali „susprogdinti“ Rusijos visuomenę. Tuo pačiu metu slaptoji mobilizacija, anot jo, jau įgauna pagreitį.

„Oficialus karo paskelbimas reiškia, kad visos JT valstybės narės turi nedelsiant nutraukti visus santykius su Rusija. Rusija tam nepasirengusi“, – sakė O. Ždanovas.

 

„Rusija nepasirengusi „šauti sau į galvą“, nemanau, kad jie pasiruošę paskelbti karą visam pasauliui“, – apibendrino jis.

Pažymėtina, kad anksčiau Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Kirilas Budanovas sakė, kad Rusijos Federacijoje yra pasirengimo mobilizacijai ženklų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(2)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: