[Žinios trumpai] NATO neišsiplės NĖ per vieną centimetrą! Piktas perspėjimas iš Kinijos – šiuo klausimu visiškai „palaiko Putiną“  (4)

Kinija palaiko Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną įnirtingai perspėdama NATO dėl tolesnės plėtros, perspėjo ekspertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos vyriausybė anksčiau rėmė Maskvos naratyvą, prieštaraujantį NATO karinio aljanso plėtrai, o tai buvo vienas iš pagrindinių Rusijos lyderio pateisinimų invazijai į Ukrainą.

Vladimiras Putinas jau seniai kaltino NATO nares pasinaudojant aljansu, kad „pakenktų“ Rusijai, ir reikalavo, kad aljansas atšauktų savo plėtrą į rytus prieš pat vasario 24 d., kai jis pradėjo invaziją į Ukrainą.

Nušalinti Ukrainos vyriausybę ir nutraukti jos norą prisijungti prie Vakarų gynybinio aljanso buvo vienas iš pradinių Rusijos vadovo išsakytų šalies „specialiosios karinės operacijos“ tikslų.

Prezidento Putino ir Kinijos premjero Xi Jinpingo bendrame pareiškime prieš žiemos olimpines žaidynes Pekine abu lyderiai apkaltino NATO, kad ji palaiko Šaltojo karo ideologiją.

Konfliktui Ukrainoje vykstant trečią mėnesį, Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Zhao Lijianas, regis, pakartojo prieš NATO nukreiptą naratyvą.

 

Lijianas antradienį tviteryje parašė: „NATO karinė jurisdikcija rytų kryptimi neišsiplės nė per vieną centimetrą“.

Kinijos vyriausybė atsisakė atvirai pasmerkti Rusijos karą Ukrainoje.

Atsakydamas į tviterį, Rusijos užsienio politikos ekspertas Samuelis Ramani tviteryje parašė: „Kinija vėl remia Rusijos poziciją NATO plėtros klausime“.

Putinas ne kartą kaltino 30 narių turintį gynybinį aljansą „bandymu suskaldyti“ visuomenę Rusijoje ir mano, kad Vakarai sulaužė pažadą „nesiplėsti NATO į Rytus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(35)
(-30)

Komentarai (4)