[Žinios trumpai] Kremliaus įspėjimas Vakarams: Kaliningrade vyko branduolinių ginklų pratybos, imitavo atakas į svarbiausius objektus  ()

Manoma, kad toks laikas ir vieta pratyboms pasirinkti neatsitiktinai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-05 [Žinios trumpai] Kremliaus įspėjimas Vakarams: Kaliningrade vyko branduolinių ginklų pratybos, imitavo atakas į svarbiausius objektus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija trečiadienį pranešė, kad Maskvos karinės kampanijos Ukrainoje metu jos pajėgos vakariniame Kaliningrado anklave praktikavo imituotus branduolinių raketų smūgius.

Vasario pabaigoje į Ukrainą išsiuntęs karius, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas išsakė menkai užslėptus grasinimus, užsimindamas apie pasirengimą dislokuoti Rusijos taktinius branduolinius ginklus.

Per trečiadienį vykusias karo žaidynes Baltijos jūros anklave, esančiame tarp ES narių Lenkijos ir Lietuvos, Rusija praktikavo imituotus mobiliųjų balistinių raketų sistemų „Iskander“ „elektroninius paleidimus“, rašoma Gynybos ministerijos pranešime.

Rusijos pajėgos praktikavo vienkartinius ir daugkartinius smūgius į taikinius, imituojančius raketų sistemų paleidimo įrenginius, aerodromus, saugomą infrastruktūrą, karinę įrangą ir „priešo“ vado postus, sakoma pareiškime.

Atlikę „elektroninius“ paleidimus, kariškiai atliko manevrą, kad pakeistų savo poziciją, kad išvengtų „galimo atsakomojo smūgio“, pridūrė Gynybos ministerija.

Kovos vienetai taip pat praktikavo „veiksmus radiacinės ir cheminės taršos sąlygomis“. Pratybose dalyvavo daugiau nei 100 karių.

 

Atsižvelgiant į pratybų vietą, laiką ir pobūdį, tai gali būti priimta kaip signalas Vakarams.

Tokią nuomonę išsakė vokiečių portalas „Spiegel“ straipsnyje apie imituojamą Rusijos balistinių raketų paleidimą.

„Kaliningradas yra Rusijos anklavas prie Baltijos jūros tarp dviejų ES ir NATO narių Lenkijos ir Lietuvos. Todėl šių pratybų vieta ir laikas nebuvo pasirinktos atsitiktinai", – pažymėjo „Spiegel“ žurnalistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(9)
(-7)

Komentarai ()