[Žinios trumpai] Ukraina gaus „Cobra“ – kartu su „Panzerhaubitze 2000“ tai artilerijos monstras, rusams nebus jokių šansų  ()

Vokietijos federalinė vyriausybė gali perduoti „Cobra“ radarų sistemas Ukrainai, o tai žymiai pagerins „Panzerhaubitze 2000“ haubicų taiklumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Die Welt“ apie tai sužinojo iš savo šaltinių. Leidinio teigimu, iš pradžių Ukraina paprašė tiekti 40 „Cobra“ sistemų. Tuo pačiu metu į Ukrainą gali būti pristatytos tik 3–5 sistemos iš 19 Bundesvero sandėlyje esančių sistemų.

Pramonės ekspertai „Cobra“ sistemos kainą vertina 50 milijonų eurų.

Kas yra „Cobra“?

Radaro technologija „Cobra“ (angl. Counter Battery Radar) yra artilerijos žvalgybos sistema, leidžianti aptikti 80 mm kalibro priešo haubicas ir minosvaidžius.

Iš pradžių sistemą sukūrė Vokietija, Prancūzija ir Didžioji Britanija, o šiuo metu ją parduoda bendra Prancūzijos ir Vokietijos įmonė. Radaras per 2 minutes galės aptikti 40 šaudymo pozicijų.

 

Be to, „Cobra“ gali apskaičiuoti sviedinių ir raketų smūgio taškus, o tai leidžia reguliuoti savo padalinių ugnį, taip pat pranešti jiems apie ugnies smūgio grėsmę. Radaro įgulą sudaro 3-4 žmonės.

Anot JAV, jie Ukrainai tiekė ir artilerijos žvalgybos radarus. Tačiau jų negalima derinti su vokišku „Panzerhaubitze 2000“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: