[Žinios trumpai] Arestovičius: branduolinio karo atveju įsikištų net Kinija - Rusija būtų tiesiog nušluota  ()

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius teigia, kad branduolinio karo sukėlimas Rusijai būtų katastrofiškas. Tiesa, jis mano, kad branduolinių ginklų panaudojimo grėsmė dabar yra pervertinama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Na, žiūrėkit, Mariupolis sugriautas taip, lyg prieš miestą būtų panaudoti bent penki-šeši taktiniai branduoliniai ginklai. Bet mūsų pajėgos vis dar priešinasi, Mariupolis kovoja, nepasiduoda“, teigia Arestovičius.

Jau kurį laiką kalbama, kad Rusija prieš Ukrainą gali panaudoti taktinį branduolinį ginklą. Savo galia jis toli gražu neprilygtų strateginiams branduoliniams ginklams, bet pasekmės vis tiek būtų žiaurios. Tačiau tokio masto destrukciją galima sukelti ir kitais būdais.

„Kariai Iziume kasdien sulaukia penkių antskrydžių, bet nepalūžta. Žmonės irgi. Kas tada? Gal jei jie suduos kelis tokius smūgius, nes pavieniai nieko nepasieks“, teigia Arestovičius.

Tačiau branduolinio karo pradėjimas vis tiek būtų katastrofiškas sprendimas tarptautinių santykių požiūriu. „Kinija iš karto įsiterps, nes niekas nenori paaukoti visos civilizacijos“, mano Arestovičius. Jis taip pat prisimena, kad savo pozicijas dėl šios grėsmės išsakė ir kiti pasaulio lyderiai - „Victoria Nuland [JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja politiniams reikalams] teigė, kad pasekmės būtų katastrofiškos ir teigė, kad jai skambino Jungtinio štabo komitetas, o tai reiškia, kad atsakas būtų karinis“.

 

Arestovičius teigia, kad Vakarai pasinaudos turima žvalgybos informacija ir perspės Rusiją dar prieš panaudojant bet kokį branduolinį ginklą.

(39)
(1)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: