[Žinios trumpai] „Maskva yra beviltiškoje padėtyje“: Piontkovskis pasakojo, kas Rusijos Federacijoje gali vesti slaptas derybas su Vakarais  ()

Pastaruoju metu tarp ekspertų pasigirsta nuomonių, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas derasi su Vakarais, kur diskutuojama apie šalies išeities iš susidariusios padėties galimybes. Tačiau iš tikrųjų tokias derybas veda ne pats Putinas, o jo aplinka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai  „YouTube“ kanale „Ukraina 24“ duodamas interviu televizijos laidų vedėjai Natašai Vlaščenko kalbėjo rusų matematikas, žurnalistas, politikas Andrejus Piontkovskis.

Rusų matematikas teigė, kad valdžią Rusijoje gali pakeisti tik žmogus su ginklu.

„Aš netikiu oligarchine versija“.

„Mes visi buvome auklėjami šiais klausimais nemirtingame seriale apie žvalgą Štirlicą. Na, žinoma, caras ne Hitleris, bet tada derėjosi visa hitlerininkų aplinka: kas su Vakarais, kas su Sovietų Sąjunga. Vis dėlto jiems įdomu, tai jų ateitis, be to tai labai turtingi žmonės. Tas pats S. Lavrovas turi dvi dukteris milijonieres. Taigi jie nerimauja“, – sakė jis.

A. Piontkovskio teigimu, Maskva dabar yra beviltiškoje padėtyje. Jis pareiškė, kad Putino aplinka arba duoda „beprotiškai Putino ir Patruševo grupei carte blanche (balta korta) eiti iki galo, iki gėdingiausio finalo, arba jie bandys pasiekti Bresto taiką ir „20-ąjį suvažiavimą“.

„Šiame kliedesyje S. Lavrovas tarp savo antisemitinių išpuolių nepamiršo išvardyti kelių sąlygų, kad su Ukrainos vadovybe sudarytų taiką. Ir nepamiršo, kad sankcijas būtina panaikinti. Ir, matote, V. Zelenskis,  privalo atšaukti sankcijas. Seniau jis šaukė, kad V. Zelenskis – apgailėtina Vakarų marionetė, bet dabar, Volodymyrai Aleksandrovičiau, prašau panaikinti mums sankcijas. Taip keičiasi Kremliaus tonas“, – sakė A. Piontkovskis.

 

Tuo pat metu Andrejus Piontkovskis išreiškė abejones, kad buvęs Rusijos Federacijos prezidento administracijos vadovas Anatolijus Chubaisas ir buvęs Rusijos Federacijos finansų ministras Aleksejus Kudrinas gali būti asmenys, dalyvaujantys šiose slaptose derybose:

„Aš netikiu šia oligarchine versija. Šie žmonės neturi jokios įtakos, galios. Tik ginklą turintis žmogus gali pakeisti valdžią ir atsigręžti į „20-ojo suvažiavimo“ ar Bresto taikos modelį. O šie liberalūs šnekėtojai, kurie viską pardavė už didžiulius pinigus, to nesugeba“.

Paklaustas, kas teoriškai galėtų atstovauti Putinui šiuose pokalbiuose Vakaruose, A. Piontkovskis atsakė, kad formaliai tai yra Užsienio reikalų ministerija, o greičiausiai – Užsienio žvalgybos tarnybos pulkininkai. Tačiau, kaip pabrėžė žurnalistė, jie jau ne tiek atstovauja Putinui, kiek reprezentuoja save ir savo skyrių.

 

„Jie jau supranta, kad jų luomas, profesiniai interesai dabar skiriasi nuo asmeninio Vladimiro Vladimirovičiaus Putino likimo. Kas yra Putinas? Tai kažkoks smulkus valdininkas, iškilęs iki KGB majoro laipsnio. Jį laikas nustumti, kad išlaikytum sistemą ir kažką gelbėtum Ukrainoje“, – pasakė jis.

Prisiminkite, kad Andrejus Piontkovskis pagalvojo ir apie tai, kas gali laukti Rusijos prezidento. Anot jo, Putino pašalinimas atitiktų Rusijos sistemos interesus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(66)
(3)
(63)

Komentarai ()

Susijusios žymos: