[Žinios trumpai] Lukašenka perspėjo Putiną nenaudoti šio ginklo : „Tai nepriimtina ir dėl to, kad tai gali numušti mūsų Žemės kamuolį iš orbitos ir nežinia kur“  (2)

Aleksandras Lukašenka, neteisėtas Baltarusijos prezidentas, dažnai laikomas Putino marionete, paliko Rusiją ir teigia, kad invazija į Ukrainą buvo neišvengiama ir išprovokuota. Tačiau branduolinio ginklo pietų kaimynėje jis nenori matyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interviu „Associated Press“ Lukašenka pasakė kelis įdomius dalykus. Visų pirma, jis teigė, kad karas Ukrainoje užsitęsė. Jis negalėjo patvirtinti, kad „specialioji karinė operacija“ vyksta ne pagal planą, bet užsiminė, kad ji tęsiasi ilgiau nei jis prognozavo. Tai nebuvo kritika - Lukašenka Putiną vis tiek laiko vyresniuoju broliu.

Lukašenka teigia, kad branduolinių ginklų naudojimas Ukrainoje būtų nepriimtinas. Tiesa, tokią nuomonę jis remia ne empatija ukrainiečių tautai ar pasaulinės taikos siekiu.  Jis teigia, kad tai būtų „nepriimtina, nes tai yra visai šalia mūsų - mes nesame kitoje vandenyno pusėje kaip Jungtinės Valstijos“. Kitaip tariant, mintis, kad Rusija Ukrainai suduos branduolinį smūgį Lukašenkai nepatinka, nes Ukraina yra prie Baltarusijos.

Tuomet Baltarusijos lyderis pademonstravo ir savo mokslo žinias - „Tai nepriimtina ir dėl to, kad tai gali numušti mūsų Žemės kamuolį iš orbitos ir nežinia kur“. Tiesa, jis nesiėmė prognozuoti, ar Rusija gali ryžtis tokiam žingsniui - „to turėtumėte klausti Rusijos valdžios“, teigė Lukašenka.

(6)
(5)
(1)

Komentarai (2)