[Žinios trumpai] Naujas „Neptūno“ laimikis! Po Ukrainos atakos, prie Gyvačių salos užsidegė moderniausia rusų fregata „Admiral Makarov“ (Foto)  (2)

Pranešama, kad į didžiulį Rusijos karo laivą „Admiral Makarov“ pataikė Ukrainos raketos – laivas užsiliepsnojo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-06 [Žinios trumpai] Naujas „Neptūno“ laimikis! Po Ukrainos atakos, prie Gyvačių salos užsidegė moderniausia rusų fregata „Admiral Makarov“ (Foto)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei pasitvirtins ši informacija, tai būtų naujas smūgis karo kurstytojui Vladimirui Putinui.

Po to, kai balandžio 14 d. Ukrainos raketų baterija dramatiškai nuskandino raketų kreiserį „Moskva“, Rusijos Juodosios jūros laivynas sumažėjo iki trijų pagrindinių antvandeninių laivų.

Teigiama, kad „Admirol Grigorovich“ klasės fregata buvo netoli Gyvačių salos Juodojoje jūroje, kur vyko gelbėjimo operacija, kurioje dalyvavo keli orlaiviai ir gelbėjimo kateriai.

Ukrainos parlamentaras Oleksijus Gončarenka savo „Telegram“ kanale pranešė, kad į laivą pataikė Ukrainos „Neptūno“ raketos.

Jis sakė, kad laivas nukentėjo nuo Ukrainos atakų ir buvo „labai apgadintas“, tačiau kol kas liko ant vandens.

 

Savo įraše jis rašė: „Taip, taip, jūs viską teisingai supratote! Jūrų dievas atkeršija Ukrainos skriaudikams“.

 

Fregata „Admiral Makarov“ buvo nuleistas į vandenį 2012 metų vasarį Kaliningrade „Yantar“ laivų statykloje, o karo tarnybą pradėjo 2017 metais.

„Admiral Makarov“ yra trečias, paskutinis ir moderniausias laivas savo klasėje. Visos trys „Admiral Grigorovich“ klasės fregatos priklauso Juodosios jūros laivynui.

Ginkluotos 24 vidutinio nuotolio „žemė-oras“ raketomis „Buk“ ir aštuoniomis sparnuotosiomis raketomis „Kalibr“, fregatos gali lydėti kitus laivus ir atakuoti taikinius sausumoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(126)
(4)
(122)

Komentarai (2)