[Žinios trumpai] „Bellingcat“: apie Putino karą nežinojo net Lavrovas - iki dabar šokiruotas visas elitas ir intensyviai galvoja, ką reikės daryti  ()

„Bellingcat“ žurnalistas Christo Grozevas teigia, kad didelė Putino aplinkos dalis nežinojo apie planuojamą invaziją į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai Grozevas patvirtino interviu Dmitrijui Gordonui. „Net Lavrovas iki pat galo manė, kad tai bus grasinimai karu, bet galiausiai bus dirbama tik Donecko ir Luhansko respublikose. Jis pats buvo šokiruotas, kai sužinojo, kad tai bus tikras karas“. Grozevas šią informaciją sužinojo iš Lavrovo dukrai artimo šaltinio.

Pasak jo, dėl to, kad Putinas neinformavo savo aplinkos, Rusijos elito pasisakymuose dažnai girdimas neužtikrintumas. Grozevas jį įžvelgia ir kalbančiųjų veiduose.

„Todėl Peskovo veidas toks. Sunku jį vadinti dvasingu žmogumi, tikinčiu tuo, ką jis sako. Mes to dar nesame matę. Bet, deja, elitas labai bijo“, teigia Grozevas.

Pasak „Bellingcat“ žurnalisto, Rusijos elitas dar nepasiruošęs pasipriešinti. „Neseniai aš su kolegomis klausiau įrašo, kuriame kalbėjo vienas Putinui artimas oligarchas. Kitam oligarchui jis sakė, kad geriau jau jis [Putinas] numirtų nuo kažkokios ligos, nes jis mus sunaikino, jis naikina Ukrainą, jis naikina Rusiją. Jie taip galvoja. Jie aktyviai ir pasyviai svarsto, kaip visa tai užbaigti“, teigia Grozevas.

(21)
(0)
(21)

Komentarai ()