[Žinios trumpai] Kremliaus propagandistai netikėtai pripažino, kad prieš NATO ginklus yra bejėgiai - nepadės net visuotinė mobilizacija  ()

Manoma, kad gegužės 9-ąją per Pergalės dienos paradą Vladimiras Putinas gali oficialiai paskelbti karą Ukrainai ir pradėti dalinę arba visuotinę mobilizaciją. Tiesa, toks ateities scenarijus nėra garantuotas ir tokio sprendimo nepalaikytų daugybė Rusijos gyventojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turint omenyje, kaip intensyviai apginkluojama Ukraina ir kaip lėtai rusų kariai plečia kontroliuojamą teritoriją Donbase, sunku įsivaizduoti, kaip su dabartinėmis pajėgomis Rusija pasiektų tikrą karinę pergalę. Būtent dėl to ir prognozuojama, kad Putinas artimiausiu metu gali skelbti mobilizaciją. Kita vertus, jo spaudos atstovas Dmitrijus Peskovas tokius gandus neigia, o kai kurie ekspertai mano, kad tokio sprendimo nepalaikytų ir didelė visuomenės dalis. Masinė mobilizacija Putinui gali būti pavojinga, jei kiltų masiniai protestai.

Tokioje situacijoje Kremliaus propagandistai pateko į keistą situaciją. Viena vertus, jie turi palaikyti visus Kremliaus sprendimus ir iškelti Rusijos galią rusų akyse. Kita vertus, jie privalo išlaikyti gerus reitingus, kad jais būtų pasitikima.

Staiga Rusijos televizijose pasigirdo balsas, kad Rusijos Federacija neturi karių, o ir rezervinė technika neprilygsta vakarietiškiems ginklams.

„Įsivaizduokime, kad, pavyzdžiui, [...] skelbiama mobilizacija. Kada surinksime, pavyzdžiui, pirmąjį mobilizuotą naikintuvų pulką? Gal iki Naujų metų. Neturime rezervo, pilotų, įgulų, orlaivių. Todėl mobilizacija šiuo atveju mažai ką gali padaryti“, teigė žurnalistas, propagandistas Michailas Chodarenokas. Lygiai taip pat jis atsiliepė ir apie tankų divizijų formavimą, karinius laivus. Vien tanko įgulai apmokyti reikia mažiausiai trijų mėnesių ir net po jų, pasak Chodarenoko, ji nebus pasiruošusi modernios ginkluotės naudojimui.

 

Bet nesvarbu, nes propagandistas teigia, kad modernios ginkluotės Rusija ir neturi. Tai, ką turi, nėra tolygu tam, ką turi Vakarai. Į Ukrainą siunčiami vakarietiški ginklai modernumu ir galimybėmis toli perspjauna rusišką ginkluotę. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas anksčiau skelbė, kad Rusija stengiasi modernizuoti 40-50 metų senumo tankus.

(53)
(3)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: