[Žinios trumpai] Ukrainos desantininkai numušė ypatingą ir labai pavojingą rusų droną „Orlan-10“ – turėjo vienintelį tikslą (Foto)  ()

Ukrainos oro gynyba numušė rusų bepilotį orlaivį (UAV) iš GSM trukdymo sistemos „Leer-3“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-13 [Žinios trumpai] Ukrainos desantininkai numušė ypatingą ir labai pavojingą rusų droną „Orlan-10“ – turėjo vienintelį tikslą (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

79-osios oro puolimo brigados „Ascout“ kariai numušė nepilotuojamą „Leer-3“ elektroninio karo komplekso orlaivį, skirtą GSM ryšiui slopinti. UAV buvo numuštas automatiniu šautuvu, kaip teigiama 79-osios brigados pranešime, kurį perdavė Oro puolimo pajėgų vadovybė.

Pasak „InformNapalm“ tarptautinės savanorių bendruomenės, sistema RB-341V „Leer-3" skirta trukdyti GSM ryšiui naudojant radijo trukdžius, perduodamus iš „Orlan-10" dronų (2 vnt. komplekte).

 

Šie bepiločiai orlaiviai buvo masiškai naudojami Ukrainoje nuo pat Rusijos invazijos pradžios. Būtent Ukrainos oro gynyba nuo vasario 24 dienos sunaikino daugiau nei 400 operatyvinio-taktinio lygio UAV.

Ne visi jie yra „Orlan“, be to, iš „Leer-3“ sistemos. Bet tikrai jų yra daug. Pavyzdžiui, tik gegužės 6 dieną buvo sunaikinta mažiausiai 14 rusiškų bepiločių orlaivių „Orlan-10“.

Dronas RB-341V „Leer-3“ sistemoje veikia kaip nuotolinio trukdymo antena. Sistemos funkcijos: mobiliojo ryšio trukdymas, GSM 900 ir GSM 1800 bazinių stočių modeliavimas ir netikrų signalų (pranešimų) transliacija, signalų žvalgyba aptinkant GSM telefonų spinduliavimo taškus, vartotojų koordinačių (mobiliųjų telefonų, planšetinių kompiuterių ir kt.) aptikimas, taikinio nurodymas artilerijos padaliniams.

 

Ši sistema pirmą kartą buvo parodyta visuomenei 2015 m. spalio pradžioje, sako „InformNapalm“, remdamasis Rusijos žurnalu „Military Review“. Tačiau ji buvo pastebėta dislokuota Ukrainos Donbase dar anksčiau, 2015 m. pavasarį-vasarą. Tai reiškia, kad Rusija atliko šios įrangos bandymus gyvo mūšio sąlygomis Ukrainoje, daro išvadą „InformNapalm“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(1)
(37)

Komentarai ()