[Žinios trumpai] Rusijos hibridinis karas – teigia, kad Lenkija pilnai pasirengė karui ir tuoj pradės puolimą  ()

Teigiama, kad užėmusi dalį Vakarų Ukrainos, Lenkija pradės Ukrainos gyventojų „denacifikaciją“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovos su dezinformacija centras prie Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos prabilo apie Rusijos netikrus teiginius, kuriuose teigiama, kad Lenkija turi klastingų ketinimų pereiti į Rusijos Federacijos pusę ir užgrobti vakarinę Ukrainos dalį.

„Rusijos propaganda skleidžia melą, kad Lenkija turi klastingą ketinimą pereiti į Rusijos pusę ir užgrobti vakarinę Ukrainos dalį. Vaizdo įrašą su tokia žinia platina prokremliškas tinklaraštininkas Jurijus Podolyka. Jis taip pat teigia, kad užėmusi dalį Vakarų Ukrainos, Lenkija pradės Ukrainos gyventojų denacifikaciją“, – sakoma pranešime.

Ukrainos saugumo pareigūnai pažymi, kad žinia, jog Lenkija ruošiasi aneksuoti vakarinę Ukrainos dalį, išlieka vienu iš pagrindinių Rusijos hibridinio karo prieš Ukrainą naratyvų, kuriais siekiama suskladyti Lenkijos ir Ukrainos vienybę. Visos tokios žinutės yra pagrįstos tik asmenine autoriaus nuomone ir patvirtinamos iš anksto suklastotais „faktais“.

 

2022 metų gegužės 20 dieną Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda pareiškė, kad Ukrainos pergalę visiškai atkūrus teritorinį vientisumą laikys geriausia Rusijos Federacijos karo prieš Ukrainą pabaiga. Tai dar kartą patvirtina gerus kaimyninius Lenkijos ir Ukrainos santykius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(12)
(36)

Komentarai ()