[Žinios trumpai] Karo ekspertas: Ukrainos kariškiai naudoja visai kito lygio, ypatingą kontrpuolimo taktiką - rusams tai nepasiekiamos aukštumos  ()

Karybos ekspertas Aleksandras Kovalenko pareiškė, kad didelio ukrainiečių kontrpuolimo nebus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aleksandras Kovalenko teigia, kad didelis kontrpuolimas tiesiog netinka ukrainiečių naudojamai taktikai. Vietoje to, kad rengtų didelio masto kontrpuolimo operacijas, ukrainiečiai organizuoja mažesnius prasiveržimus tose vietose, kurių rusai negali išlaikyti. Pasak Kovalenko, ukrainiečiai tai darė Sumų, Černihivo ir Kyjivo regionuose.

„Dabar Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taktikos ir strategijos pagrindas - gynyba, kad būtų sustabdytas priešo pajėgų judėjimas. Taip pat ir prasiveržiančių dalinių naikinimas. Kai priešas negali kontroliuoti susilpnėjusių savo linijos vietų, ten pradedamas kontrpuolimas“, - teigia Kovalenko.

Ekspertas teigia, kad tokia taktika, kai organizuojami maži kontrpuolimai ir tik tada, kai tam yra gera proga, yra lėta, bet padeda ukrainiečiams saugoti gyvybes - tiek karių, tiek civilinės populiacijos.

 

Ukraina mano, kad Rusija yra pasiruošusi ilgam karui. Ukrainai tai netinka, nes reikia atsistatyti, gaivinti ekonomiką. Be to, karas yra labai brangus. Skelbiama, kad antroje birželio pusėje arba liepos mėnesį Ukraina jau turės pakankamai ginklų ir pajėgų kontrpuolimui, bet sunku pasakyti, kokio masto jis bus. 

(32)
(1)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: