[Žinios trumpai] Rusijos situacija jau blogesnė nei SSRS blogiausiu metu: skelbia, kas vyksta su doleriu ir užsienio prekyba  ()

Rusijos įmonėms dolerio nereikia, nes už dolerį jos nieko negali nusipirkti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Madrido IE verslo mokyklos ekonomikos profesorius Maksimas Mironovas interviu NV teigė, jog Rusijos didmiesčių gyventojai yra tikri, kad jie galės išgyventi naujas sankcijas, nes jau išgyveno 2014 metų sankcijas ir net sugebėjo prie jų prisitaikyti. Tačiau taip nėra.

„Tai 100 % klaidinga nuomonė jau vien dėl to, kad 2014 metais sisteminių neigiamų pokyčių ekonomikoje nebuvo, o 2022 metais jie yra pastebimi. Dar nėra buvę taip, kad per porą mėnesių Rusijoje išnyktų visa automobilių pramonė, o dabar kaip tik taip ir vyksta. Nebuvo taip, kad beveik išnyktų aviacijos pramonė, orlaiviai, nebeskrendantys į Europą, laivas – tik atsarginių dalių sandėliai, dar eksploatuojamoms priemonėms. 2014 metais valstybei ir Rusijos verslui nekilo problemų dėl prekių importavimo“, – pastebėjo ekspertas.

Mironovo teigimu, Rusijos teritorijoje doleris iš tikrųjų tapo popieriumi.

„Kodėl dolerio vertė Rusijoje dabar sparčiai mažėja? Kadangi Rusijos teritorijoje jis iš tikrųjų tapo popieriumi, Rusijos įmonėms dolerio nereikia, nes už dolerį jos nieko negali nusipirkti. Ši situacija yra blogesnė nei SSRS, nes Sovietų Sąjungoje už dolerius buvo galima užsienio rinkoje nusipirkti bet ką. Rusija atėmė iš savęs šią galimybę – ji ateina į rinką, bet ten esančios prekės jai neparduodamos už dolerius. Išties prasta situacija, bet kalbant apie rusus –  reikia kažkuo gyventi, kad ir tokiomis guodžiančiomis fantazijomis“, – pastebėjo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(54)
(4)
(50)

Komentarai ()