[Žinios trumpai] JAV senatorius paragino NATO būti pasirengusiam Rusijos branduoliniam smūgiui  (1)

Mittas Romney tikina, kad pasaulis turi „įsivaizduoti tai, kas neįsivaizduojama“ ir tuo remdamasis parengti atsakomųjų veiksmų planą. Ir pridūrė, kad V. Putinui šiuo atveju atsakomasis smūgis būtų pražūtingas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV senatorius Mittas Romney paskelbė pareiškimą, kad JAV ir jų NATO sąjungininkės turi parengti niokojantį atsaką, jei Rusija surengs branduolinį smūgį šaliai. Kaip rašo „New York Post“, politikas ragino imtis tokių veiksmų dėl Kremliaus grasinimų.

„Rusijos branduolinio ginklo panaudojimas, be jokios abejonės, būtų iš naujo apibrėžiamas ir perorientuojantysis geopolitinis įvykis. Turime įsivaizduoti neįsivaizduojamą, ypač tai, kaip kariškai ir ekonomiškai reaguosime į tokį tektoninį poslinkį globalioje geopolitinėje sferoje“, – sakė jis.

Buvęs kandidatas į prezidentus Vakarų sąjungininkams pateikė keletą papildymų prie branduolinio atsako, jei „įvarytas į kampą  ir kliedintis“ Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas panaudotų branduolinius ginklus.

JAV taip pat galėtų daryti spaudimą Kinijai ir kitoms Rusijos sąjungininkėms, kad jos paskelbtų ultimatumą prieš jų partnerę, sakė M. Romney, panašų į tą, kurį po rugsėjo 11-osios išpuolių paskelbė buvęs prezidentas George'as W. Bushas.

Kartu senatorius patikslino, kad palaiko JAV politiką, kuria siekiama remti Ukrainą. Ir jis pridūrė, kad prezidento J. Bideno administracija stengiasi „įvertinti ir plėtoti daugybę galimybių“.

 

„Potencialus atsakas į tokį baisų ir geopolitiškai dezorientuojantį veiksmą, kaip branduolinis smūgis, turi būti išsamiai išanalizuotas ir turėti mūsų NATO sąjungininkų paramą. V. Putinas ir jo padėjėjai neturėtų abejoti, kad mūsų atsakas į tokį neatsakingumą būtų pražūtingas“, – apibendrino jis.

Rusijos diplomatas JT Borisas Bondarevas atsistatydino sakydamas, kad jam gėda dėl savo šalies. Pasak jo, Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas per 18 metų degradavo iš profesionalo ir intelektualo iki žmogaus, grasinančiu pasauliui branduoliniais ginklais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai (1)