[Žinios trumpai] Prieš rusus bus išbandytas labai efektyvus NATO ginklas – automatinis granatsvaidis MK-19 (Video)  ()

Apie automatinių granatsvaidžių MK-19 pristatymus į Ukrainą plačiai nebuvo pranešta. Tai, kad JAV juos perdavė Ukrainai, atskleidė ant siuntos esantis NATO klasifikatorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai prieš Rusijos armiją pradėjo naudoti amerikietišką 40 mm granatsvaidį MK-19.

Tai pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka.

Pranešama, kad šie automatiniai granatsvaidžiai į Ukrainą buvo atgabenti 2022 metų vasario pradžioje. Informacija, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gavo tokius šaulių ginklus, nebuvo plačiai viešinama. Jų pasirodymas Ukrainoje tapo žinomas kodu NSN 1010-01-490-9697, kuris buvo nurodytas ant karinio krovinio siuntos iš JAV.

Automatinis granatsvaidis MK-19

Pirmasis karinis konfliktas, kurio metu JAV kariuomenė pradėjo naudoti šiuos ginklus, buvo Vietnamas. Nuo 1968 m. MK-19 pasirodė esąs labai efektyvus ginklas.

Dėl mažos atatrankos ir palyginti lengvo svorio jis buvo pritaikytas naudoti daugelyje skirtingų platformų, įskaitant mažus puolimo laivus, greito puolimo transporto priemones, tokias kaip „Humvee“ (HMMWV), AAV ir „Stryker“.

 

Vėliau MK-19 buvo prototipas kuriant panašias ginklų sistemas kitose šalyse. Manoma, kad MK-19 modifikacija, kurią turi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai, buvo pagaminta 1981–2000 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()