[Žinios trumpai] Rusija teigia „tyčia lėtinanti puolimą“ dėl „kilnaus tikslo“ – sureagavo ir Zelenskis  ()

Siekdama leisti civiliams „evakuotis“, Rusija sąmoningai sulėtina savo puolimą Ukrainoje, antradienį sakė gynybos ministras Sergejus Šoigu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-25 [Žinios trumpai] Rusija teigia „tyčia lėtinanti puolimą“ dėl „kilnaus tikslo“ – sureagavo ir Zelenskis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau panašu, kad iš teiginio pasišaipė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, šį Rusijos žingsnį pavadinęs apgailėtinu melu slėpti pragaištingą kampaniją.

Per televiziją Šoigu sakė: „Skelbiamos paliaubos ir kuriami humanitariniai koridoriai, siekiant išvesti žmones iš apsuptų gyvenviečių. Žinoma, tai sulėtina puolimo tempą, bet yra daroma sąmoningai, siekiant išvengti civilių gyventojų aukų“.

Rusijos vadovas apie tai pranešė Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO) gynybos ministrams. Tai karinis aljansas tarp Rusijos ir penkių kitų buvusių Sovietų Sąjungos respublikų.

Zelenskis šį pareiškimą atmetė kaip „visiškai nerealų“. „Jie bando dangstyti nuostolius melu apie tai, kaip jie neva kovoja ne visa jėga. Kaip apgailėtina – ir ateis laikas, kai jie patys tai pripažins", – sakė Zelenskis.

 

Visi prezidento Vladimiro Putino tikslai bus pasiekti Ukrainoje, sakė Putino saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas. „Nacizmas turi būti išnaikintas 100 proc., antraip po kelerių metų jis vėl pakels galvą, dar bjauresniu pavidalu“, – sakė A. Patruševas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(6)
(-2)

Komentarai ()